Ціни на овочі та фрукти в Черкасах поповзли вгору

Ціни на овочі та фрукти в Черкасах поповзли вгору

Сильні холоди паралізують торги в Черкасах. Витрачатися на сховища та транспортування в негоду торговці не ризикують. На продаж везуть лише малі партії товару. Холоди змушують підвищувати й ціни на провіант. Найбільше здорожчали овочі та фрукти. По закупи ходила Юлія Доброскок.

Покупців нема – продавців теж мізер. На базарі нині торгують одні відчайдухи. Продавчиня Вікторія навідується до свого прилавка на 10-15 хвилин. Довше, каже, не витримує. На цьому лотку – заморожені вітаміни за муляж. Решта товару – схована в контейнері. За нього жінка просить дорожче, ніж ще тиждень тому. Особливо за екзотичну садовину. Кожен мінусовий градус до ціни додає кілька десятків копійок.

Вікторія Макушна, продавчиня: «Трішки ціни піднялись, у зв’язку з морозами. Фрукти здорожчали… Ну, на 10-15% точно».

– Тепло тут…
Гріє себе й товар. Ніна Миколаївна весь час підтримує в павільйоні тепло. Аби запаси не померзли. Як треба, каже, виходить топити й уночі. Люті морози змушують торговців зменшити продажі овочів і фруктів. Витрачатися на сховища та транспортування в негоду не ризикують. На базарі нині розпродують здебільшого залишки товару. А новий возять лише малими партіями.

Ніна Мірошник, продавчиня: «Много не берем. Ящик взяли – продали. В такое время запасаться вообще нельзя».
Через холоди – обмаль покупців. Хто ходить – здебільшого лиш прицінюється і рідко щось бере. Покупці бояться, що вдома, в теплі, базарний провіант швидко зіпсується.

Галина, жителька м. Черкаси: «У меня заготовлено, то я не покупаю».
Через погані торги – заробітки зменшились чи не втричі, жаліються торговці.

Ближчим часом базари, ймовірно, на повну не запрацюють. Бо синоптики і далі прогнозують морози.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x