Автомайданівцям у Черкасах уже шлють «листи щастя»

Автомайданівцям у Черкасах уже шлють «листи щастя»

Автомайданівцям у Черкасах уже шлють «листи щастя». Зо два десятки учасників автопробігу, що відбувся тут минулої середи, отримали виклики до Державтоінспекції. Там їх хочуть оштрафувати за порушення правил паркування.

Це – перший масштабний автомайдан у Черкасах. Його минулої середи організували місцеві активісти. 10 автоколон, по декілька машин у кожній, об’їхали все місто. Кінцевим пунктом стала обласна адміністрація. Активісти передали звернення обласним владцями із вимогою скасувати «диктаторські закони». Та поки делегати від автомайданівців були в адміністрації, біля їхніх автівок метушилися ДАІвці. У блокноти переписували номерні знаки.
Інспектор: «Ви наражаєте себе на небезпеку, учасників дорожнього руху, наражаєте всіх на небезпеку».

Автомайданівці: «Представтеся! Ви маєте представитись, коли до нас підходите!». Інспектор: «Я до вас не підходив, це ви до мене підійшли!».
На відео видно, що автоінспектор без жетона. На вимоги автомайданівців – він так і не представляється. Водіїв спочатку звинувачує в порушенні правил паркування, потім у створенні заторів. Зрештою, звертається до них уже як до пішоходів.

Інспектор: «Товариші водії, ви щойно перейшли в розряд пішоходів і порушили правила дорожнього руху».

На місці події не складено жодного протоколу. Проте вже за кілька днів автомітингувальники почали отримувати «листи щастя».

Геннадій Палієнко, учасник черкаського Автомайдану: «Люди, власники автомобілів, ті, які проживають у районах, отримали протоколи. А до деяких навіть працівники ДАІ приїжджали додому, намагаючись погрожувати, а називали це проведенням профілактичної бесіди».

Дивує учасників автомітингу і зміст листівок. Бо написані, кажуть, заднім числом.

Валентин Чернявський, учасник черкаського Автомайдану: «28 числа прийшла повістка про те, що треба з’явитися до ДАІ 27 числа. Тобто заднім числом. Коли я пішов до ДАІ, мені сказали, що протокол про правопорушення вже направлений, бо ви не з’явилися у вказаний час».

Цю ситуацію в обласній автоінспекції на камеру відмовилися коментувати. Від автомайданівців там чекають по 255 гривень. Саме у стільки оцінюють їхні правопорушення. Ці рішення активісти планують оскаржувати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x