Олексій Євона: «Президентство – це безцінний досвід»

Олексій Євона: «Президентство – це безцінний досвід»

Ініціативний президент Худяківської ЗОШ Олексій Євона втілює власні проекти в життя та мріє навчатися в Польщі. Але вважає, що запорукою успіху є міцна сім’я.

– Я знаю, що ти вже два роки поспіль є президентом Худяківської ЗОШ. Розкажи як розпочинався твій шлях?
– Я з дитинства відчуваю за все відповідальність, бо маю двох менших братів. Слідкувати за малечею – кропітка робота, але для мене приємна (посміхається). Я переїхав у Худяки в 2013 році. Порівняно з міською метушнею, тут спокійно, а ще багато простору, а це важливо коли маєш велику родину.

– Велика сім’я потребує багато енергії, чим любиш «заряджатися» зранку?
– Для мене сніданок – це заряд енергії на весь день, тому вважаю, що їжа повинна бути корисною. Полюбляю каші, особливо молочну, а також чай з сиром або сухофруктами. Обожнюю мамині млинці з джемом. Але коли в неї не вистачає часу, готую сам.

Олексій Євона: «Президентство – це безцінний досвід»

– Чи виникали проблеми в школі з однокласниками?
– На щастя з однолітками я потоваришував швидко, тому непорозумінь не було. Тут я знайшов нових і, впевнено можу сказати, надійних друзів.

– А як ставилися вчителі?
– У попередній школі я був хорошистом, тому проблем з навчанням не передбачалося. Можу сказати, що я сподобався вчителям своєю відповідальністю і наполегливістю.

– Так, що тебе підштовхнуло стати президентом школи?
– Будучи в 9 класі адміністрація запропонувала мені позмагатися за посаду президента. Я довго вагався, але мене підтримала сім’я. З усіх кандидатів, я був наймолодшим, тому був приємно вражений, коли більшість проголосувала за мене.

– Як ти вважаєш, змінюючи себе та своє оточення, чи зможемо ми покращити Україну?
– Безперечно, так. Щоб досягти великих змін, потрібно розпочинати шлях малими, але важливими справами. Звичайно, ми не можемо вирішити глобальних проблем, але діяти по мірі наших можливостей нам ніхто не забороняє. Переслідуючи цю ціль, я та мій замісник цього року прийняли участь у молодіжній програмі неформальної громадської освіти «Майстерня сільських ініціатив», на тренінгах якої нас навчали створенню власних проектів, та їх втіленню. Було приємно поспілкуватися з однодумцями, які як і я хочуть покращити своє село.

– А що у вас за проект?
– Наша ідея – екоклас на території школи. Погодься, коли золота осінь або тепла весна, сидіти в класі зовсім не хочеться. А для непосидючих початківців – це чудова альтернатива. Мій проект чимось схожий на альтанку, де будуть стільці-пеньки та покрівля з очерету.

– Звучить цікаво! А як, щодо фінансової сторони?
– Ми вдячні сільській раді, яка підтримала нашу ідею та виділила кошти, також допомогла й молодіжна програма.
Звичайно, цього недостатньо, тому ми організували акцію по збору макулатури серед учнів, а на виручені кошти закупимо матеріалів. Знаю, ідея грандіозна, надіюся все задумане реалізуємо.

– Який твій життєвий девіз?
– Надіючись на краще життя, сам стань кращим!

– Чи вистачає в тебе часу на хобі, і якщо, так, то яке?
– Звісно я полюбляю грати в футбол з друзями. Нещодавно брав участь у турнірі по настільному тенісу, який проходив в селі. Ну, і як усі підлітки люблю грати в комп’ютерні ігри. А для душі я беру участь у виставах худяківського народного аматорського театру.

– Спираючись на власний досвід, що б ти побажав майбутньому президенту?
– Я вже два роки займаю цю посаду й можу сказати, що ця робота з нелегких. Але для мене це – безцінний досвід. На мою думку, найголовніше завжди мати чіткі плани та заручатися підтримкою.

– Які плани на майбутнє, як поєднуватимеш кар’єру і сім’ю?
– Я мрію навчатися в Польщі, але головним пріоритетом вважаю створення сім’ї. Хочу мати трьох дітей та кохану дружину. Для мене щастя – велика родина!

Діана Руденко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x