У Черкасах стартував Всекраїнський зліт шкільних лісництв

У Черкасах стартував Всекраїнський зліт шкільних лісництв

У Черкасах розпочав роботу 10-й ювілейний Всеукраїнський зліт учнівських шкільних лісництв. Урочисте відкриття заходу відбулося у Черкаському обласному центрі роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Участь у Зльоті беруть команди з 23-ох областей – загалом 126 учасників з усієї України.

Перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль привітав учасників змагань та гостей на прекрасній Черкаській землі.

– Ви допомагаєте нашій країні зберігати унікальність смарагдової перлини, якою вона є в Європі, – звернувся Віталій Коваль до юних лісівників. – Дякую керівникам шкільних лісництв, керівництву та працівникам системи Держлісагентства України, усім причетним до цієї хорошої і дуже потрібної справи, адже завдяки вам нам усім легше дихається, і ми маємо змогу насолоджуватися нашими прекрасними лісами.
У Черкасах стартував Всекраїнський зліт шкільних лісництв Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич зазначила, що на сьогодні у галузі налічується 563 учнівських лісництва, в яких навчаються майже 19 тисяч дітей. 23 % учнівських лісництв забезпечені приміщеннями на базі держлісгоспів, інші функціонують на базі загальноосвітніх навчальних закладів.

– Учнівські лісництва були і залишаються основним профорієнтаційним майданчиком для залучення молоді в лісове господарство, – наголосила Христина Юшкевич. – Я переконана, що пройде зовсім небагато часу і Ви, учасники сьогоднішнього зльоту, прийдете в лісове господарство з новими, прогресивними ідеями, з новим розумінням проблем і шляхів їх вирішення.

Начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко підкреслив, що захід такого рівня проводиться в області вперше. А ще цьогорічний зліт ювілейний, проведення якого забезпечили своєю минулорічною перемогою наші трушівські юні лісівники з Чигиринщини.

– Сьогодні до нас з\’їхалися кращі з кращих юних лісівників з усієї України, зазначив головний лісівник Черкащини. – Протягом трьох днів ми з великим зацікавленням будемо спостерігати за вашим змаганням, досягненнями, лісівничими здобутками, які ви презентуватимете. Впевнений, що боротьба за гран-прі буде нелегкою, але цікавою. Тому як школярам, так і їхнім наставникам бажаю успіхів, натхнення та яскравих позитивних вражень від Черкащини, адже окрім змагання на вас ще чекають змістовні екскурсії визначними місцями області.

Привітав учасників змагань Голова Товариства лісівників України Олександр Яресько, який наголосив, що саме за молоддю – майбутнє лісової галузі та нашої держави. Всеукраїнський зліт шкільних лісництв дає змогу підсумувати здобутки, надбання та досягнення юних лісівників, а ще – це хороша щорічна традиція, яка буде продовжена й надалі.

Нагадаємо, що Всеукраїнський зліт шкільних лісництв триватиме на Черкащині з 11 по 13 травня. Команди вже демонстрували виставки-презентації лісівничих досягнень. Попереду – захист науково-дослідницьких робіт у галузі лісового господарства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x