На Катеринопільщині визначили «Лідера року-2016»

На Катеринопільщині визначили «Лідера року-2016»

– Спілкою дитячих та юнацьких організацій, Лігою старшокласників було проведено ІХ районний конкурс голів учнівського самоврядування «Лідер року». У першому етапі взяли участь лідери Лисичобалківського, Шостаківського, Петраківського та Розсохуватського навчально-виховних комплексів, Єрківської, Гончариської, Ступичненської та Кайтанівської загальноосвітніх шкіл, під час якого було представлено портфоліо лідера учнівського самоврядування, – розповідає Аліна Джус методист будинку дитячої та юнацької творчості.

За рішенням журі в другий етап конкурсу вийшли лідери учнівського самоврядування Петраківського НВК – Маргарита Татарчук, учениця 9 класу; Єрківської ЗОШ – Даніїл Нікітюк, учень 9 класу; Розсохуватського НВК – Аліна Безрук, учениця 7 класу; Ступичненської ЗОШ – Катерина Спільніченко, учениця 9 класу; Шостаківського НВК – Діана Гавриш, учениця 9 класу.
Першим конкурсом за традицією став «Візитна картка лідера». Конкурсанти репрезентували себе як лідера самоврядування свого колективу та показували свої лідерські якості.

У конкурсі «Проект на перспективу» учасники представляли власний проект, який вони збираються втілити у шкільне життя протягом навчального року, адже школа – це простір життя дитини, тут вона не готується до життя, а повноцінно живе і тому вся діяльність навчального закладу вибудовується так, щоб сприяти становленню особистості як творця і проектувальника власного життя.
У практичному турі «Ситуація» учасники знаходили вихід із запропонованої ситуації.

Шкільні лідери мали домашнє завдання: презентувати акцію чи флешмоб на патріотичну тематику. І всі вони організували оригінальні та незвичайні флешмоби за єдину Україну, в яких висловили своє прагнення до єдності та миру, проявили патріотичне бачення нової, вільної, незалежної і неподільної Української держави.

Емблему лідерства, яку можна було б надрукувати на програмах, прапорах дитячо-громадських організацій, ділових паперах лідерів, учасники готували у конкурсі «Захист емблеми лідерства». Кожен з них проявив свою креативність, оригінальність.
Свою результативну роботу комісій органу учнівського самоврядування щодо різноманітних проблемних питань: наркоманії, паління, порушення поведінки, пропусків занять, неуспішності у навчанні, байдужості до громадського життя, культури поведінки, лідери показали у конкурсі «Профілактика».

Своє хобі – «Світ захоплень» (вокал, декоративно-прикладне мистецтво, образотворче мистецтво, танці) учасники представили у конкурсі «Територія талантів».
І як відзначили члени журі, всі конкурсанти – це справжні лідери, завзяті й кмітливі, сповнені сил та енергії, мають багато мрій, задумів і планів на майбутнє.

Переможцем ІХ районного конкурсу голів учнівського самоврядування «Лідер року» став учень 9 класу Єрківської ЗОШ І – ІІІ ступенів Даніїл Нікітюк, який володіє усіма лідерськими якостями: наполегливий, надійний, рішучий, вимогливий до себе, терплячий.
Учасники районного конкурсу були нагороджені подяками, а переможець – грамотою відділу освіти.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x