«Кімнату першої книги» відкрили в Черкаському районі

«Кімнату першої книги» відкрили в Черкаському районі

Пілотний проект реалізували на базі Черкаської районної дитячої бібліотеки за фінансової підтримки Фонду «Монсанто» та районної влади. Черкаський район став одним із п’яти переможців в Україні, що отримали кошти міжнародного фонду. До речі, претендентів було чотириста. Тепер дитяча бібліотека має дві сучасно обладнані кімнати з книжково-ігровим куточком, цікавими книжками, креативними меблями та телевізором. 100 тисяч по програмі підтримки сільських ініціатив стали грантом від Фонду «Монсанто», а ще 50 тисяч гривень на ремонт цих приміщень були виділені з районного бюджету. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

Ідейним натхненником реалізації проекту стала директор районної дитячої бібліотеки Ірина Тимошенко.
«Кімната» – це перш за все цілеспрямовано організований простір, в якому дуже легко сконцентруватися на книзі, — каже вона. – Якщо раніше тут були звичайні книжні стелажі, де діти початкової школи шукали собі програмні книги, то тепер вони приходять сюди не лише підбирати собі необхідну літературу, а й спілкуватися з друзями. Причому самі їх і приводять у бібліотеку.
— Компанія «Монсанто» вкладає інвестиції у розвиток культури, освіти, оскільки розуміє, що освічена людина, це розвинена країна, де вона провадить свою діяльність, — каже координатор співпраці з бібліотеками Юлія Тирошко, висловивши сподівання, що подібні проекти будуть втілені і в інших областях країни. – Діти знайдуть тут відповідну атмосферу й повернуться до читання книг, а не проводитимуть час за гаджетами чи планшетами.

Надійною підтримкою в реалізації проекту для працівників районної дитячої бібліотеки стали начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Олена Бардінова, представники Української бібліотечної асоціації. До речі, дитяча районна бібліотека не вперше стає переможцем подібних проектів. Завдяки «Бібліомосту» тут вже є сучасна комп’ютерна техніка.
Творчі подарунки для учасників заходу подарували вихованці Червонослобідської дитячої музичної школи та ДНЗ «Дніпряночка».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x