На Чорнобаївщині завершили посів ранніх ярих і зернових культур

На Чорнобаївщині завершили посів ранніх ярих і зернових культур

Сільгосппідприємствами Чорнобаївського району повністю завершено посів ранніх ярих і зернобобових культур, які розміщено на площі 2 тис га, більшістю господарств здійснюється посів пізніх культур. «Нова Доба» про це дізналася в Чорнобаївській РДА.

Станом на 12 травня 2016 року в сільгосппідприємствах посіяно ярих зернових та зернобобових культур на площі 22,3 тис га (95,0%), в тому числі кукурудзи на зерно – 20,1 тис га, технічних культур посіяно на площі – 18,1 тис га (93,0%), в тому числі, соняшнику – 13,3 тис га, сої – 4,4 тис.га та кормових – на площі 6,5 тис га (91,0%). В СТОВ “Дніпро” та ПП “Агроспецпроект” проводиться посів овочів.
Загальна площа зернового клину в структурі посівних площ, цього року складає понад 50 %, в тому числі озимої пшениці – 18 %, зернової кукурудзи – 30%.

Технічні культури складають 27,4 % від загальної посівної площі. Цього року проведено посів цукрових буряків на площі390 га.
Торік сільськогосподарськими підприємствами, під урожай 2016 року, проведено посів озимих культур на площі 13,4 тис га, з яких озимих зернових – 12,6 тис.га, та озимого ріпаку –887 га. Знаходяться в задовільному стані.
Підприємства забезпечені мінеральними добривами, засобами захисту рослин, паливо-мастильними матеріалами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x