В Умані боротимуться зі стихійною торгівлею

В Умані боротимуться зі стихійною торгівлею

З настанням весняно-літнього періоду в Умані загострюється проблема стихійної торгівлі. Багато уманчан виявляють бажання продати надлишки сільськогосподарської продукції, вирощеної на присадибних ділянках, й обирають для цього, як правило, не ринки з обладнаними торговельними місцями, а людні, проте не пристосовані для торгівлі тротуари. Для подолання проблеми стихійної торгівлі в місті активізовано діяльність робочої групи. Про це «Нова Доба» дізналася від Уманського міськвиконкому.

До мобільних груп входять представники Уманського відділу ГУ Національної поліції в Черкаській області, Уманської ОДПІ ГУ Державної фіскальної служби України у Черкаській області, Держпродспоживслужби в м. Умань, Інспекції з благоустрою, депутати Уманської міської ради, працівники відділу економічного розвитку та відділу житлово-комунального господарства міської ради, представники громадських організацій Умані.

На сьогодні в місті функціонує 7 ринків:
1. Уманський ринок Черкаської облспоживспілки (центральний ринок), вул. Небесної сотні (Радянська),45;
2. Ринок «Вечірній» ГТзДВ «Мрія», площа Івангородська (пл. Ленінського комсомолу);
3. Міні-ринок ФОП Ревук О.В., вул. Європейська (Леніна), 60в;
4. Міні-ринок ФОП Мельник О.І., вул. Європейська (Леніна),60г;
5. Міні-ринок ФОП Зікеева А.М. «Центральний базарок», вул. Велика фонтанна (П.Комуни),14/1;
6. Міні-ринок ФОП Лобунця М.В., вул. Небесної сотні (Радянська),47а, вул. Базарна (Колгоспна),10б;
7. Автомобільний ринок, вул. Визволителів, 33.

Як запевнили директори ринків, на сьогодні кількість вільних торгових місць достатня, аби прийняти усіх бажаючих реалізувати свою продукцію. І плата за торгове місце – невелика. Наприклад, вартість 1 пог. м на центральному ринку становить 5 грн.

Директори ринків згодні безкоштовно забезпечити торговими місцями найбільш незахищені верстви населення, аби торгівля здійснювалась у відповідних місцях і з дотриманням усіх ветеринарно-санітарних правил.

Членами робочої групи запропоновано 13-15 травня провести рейди містом з метою інформативно-роз’яснювальної роботи з тими, хто торгує у непризначених для цього місцях.

З 16 травня до злісних правопорушників буде вжито більш жорсткі засоби впливу згідно з чинним законодавством, а саме буде застосовано адміністративну відповідальність у вигляді штрафів від 340 до 1360 гривень та конфіскації предметів торгівлі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x