Райони Черкащини мають прискорити об’єднавчий процес

Райони Черкащини мають прискорити об’єднавчий процес

Процес децентралізації набуває обертів. Тож районам варто пришвидшити процес утворення тергромад, аби обрати найоптимальніший варіант для об’єднання. На цьому наголосив заступник голови ОДА Ярослав Березань під час візиту до Лисянського та Городищенського районів. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– Реформа з децентралізації однозначно відбудеться, – підкреслив заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Березань, звертаючись до районного активу Лисянщини. – Незабаром всі громади на Черкащині будуть сформовані. Однак, зволікаючи, ви можете втратити шанс обрати найоптимальніший для вашої громади варіант об’єднання. Тож не варто займати вичікувальну позицію. В області вже успішно діє три територіальні громади. Вони відкриті до діалогу та готові поділитися власним досвідом з об’єднання.
На розширеному засіданні робочої групи з питань вивчення добровільного об’єднання територіальних громад Лисянського району голова Білозірської об’єднаної територіальної громади Володимир Міцук наголосив, що громади мають серйозно і продумано підійти до питання об’єднання, щоб новостворена тергромада була дієздатною і самоокупною. Він також розвіяв міфи про нерівномірне фінансування громад, підкресливши, що розподіл коштів здійснюється пропорційно до кількості населення.

Практичні рекомендації щодо об’єднання територіальних громад отримали й у Городищенському районі.
– Об’єднані територіальні громади районів отримають значні фінансові вливання, – зазначив під час зустрічі з активом Городищенського району Ярослав Березань. – Йдеться не лише про субвенцію з держбюджету на розвиток інфраструктури, соціально-еконономічний розвиток, а про власні доходи, які лишаться на місцях. Зокрема, 60 % від надходжень податку на доходи фізичних осіб, 25 % від екологічного, акцизні збори, єдиний податок та інші надходження поповнюватимуть бюджет новоутвореної громади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x