Очільник управління культури зустрівся з колективом театру

Очільник управління культури зустрівся з колективом театру

Сьогодні в приміщенні Черкаського академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка відбулася зустріч новопризначеного начальника управління культури та зв’язків з громадськістю Олега Островського з колективом театру. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.
Олег Анатолійович перед зустріччю з колективом оглянув приміщення театру, а саме ту його частину, яка постраждала від пожежі в липні минулого року. «Дуже сумно бачити театр у такому страшному стані, особливо, якщо пам’ятаєш, яким красивим і затишним він був раніше», – сказав він.

Відновлення роботи музично-драматичного театру Олег Анатолійович вважає одним з першочергових завдань. Тому, перебуваючи на посаді очільника культури області всього два дні, відразу ж зустрівся з найпроблемнішою ланкою культурного поля Черкащини. За його словами, перше запитання, яке поставив йому міністр культури Євген Нищук на співбесіді було таке: «Що будете робити з театром?». А отже, це питання хвилює діячів культури не лише Черкас, а й тих, хто працює на державному рівні.
Начальник управління пообіцяв, що робитиме все, що від нього залежить, щоб наступного року, коли театр відзначатиме своє 85-річчя, діячі Мельпомени проводили свої вистави у своєму відбудованому театрі. З цією метою на ремонт приміщення театру влада вже пообіцяла виділити 15 мільйонів гривень: 5 – з бюджету міста і 10 – з Державного фонду регіонального розвитку.
Величезні кошти вкладатимуться у відбудову музично-драматичного театру, адже, за словами Олега Островського, він є інструментом виховання з молодого покоління свідомих патріотів.

Театральні діячі Черкас піднімали питання, які їх хвилюють вже багато років, і, на жаль, не мали вирішення до цього часу. Серед них і підвищення заробітної плати, і виплата надбавок за статус «академічного» та на оздоровлення, і розширення штату працівників, і виділення коштів для пошиття костюмів.
Особливо переймаються працівники театру тим, що кошти, виділені на ремонт, будуть витрачені без врахування їхніх пропозицій щодо вдосконалення, осучаснення приміщення, а не тільки повернення того, що втрачено.
Олег Анатолійович, у свою чергу, запевнив працівників театру, що найближчим часом обов’язково відбудеться зустріч з представниками їхнього колективу, на якій буде розглянуто всі їхні пропозиції і враховано побажання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x