21 млн грн – борг із зарплати в області

21 млн грн – борг із зарплати в області

Найбільших зарплатних боржників по області назвали в Черкаській ОДА. На сьогодні роботодавці завинили черкащанам більше 21 млн грн. Водночас із початку року борг уже зменшено на понад 12%. Про це йшлося на координаційній нараді в ОДА.

Натепер найбільшими боржниками по області є Сміла із 7 млн грн (33% від загального боргу) та Черкаси із 6,1 млн грн (28,6%). А також Черкаський (2,7 млн грн), Уманський (1,8 млн грн) і Маньківський (1,6 млн грн) райони. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

– Керівництву цих міст і районів слід активізуватися, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Питання погашення зарплатної заборгованості для кожного з високопосадовців має бути одним із пріоритетних. Поки ж робота в цьому напрямі в перелічених містах і районах неналежна. Коли є бажання, чіткий план реструктуризації боргу, комплексна робота – тоді є результат. І ми це бачимо, працівники це бачать, коли отримують зароблене. Приміром, маємо розрахунки за боргами на ДП «Черкаський облавтодор», ДчП НАК «Надра України» «Центрукргеологія», ПАТ «Ватутінський хлібокомбінат» та ін. Із початку року на економічно активних підприємствах завдяки вжитим заходам зменшено борги на 60,5%, а це на понад 6 млн грн.

Цьогоріч Управління Держпраці в Черкаській області провело 44 перевірки на 40 суб’єктах господарювання, що використовують найману працю. За результатами перевірок 6 матеріалів передано до правоохоронних органів. А ще – звільнено двох керівників комунальних підприємств і одного державного.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x