Черкаський ляльковий: гастрольний тур по Україні

Черкаський ляльковий: гастрольний тур по Україні

Нещодавно колектив Черкаського академічного театру ляльок побував на гастролях в м. Рівне, м. Дніпропетровськ та м. Кіровоград. Театр представляв виставу «Лисичка, Котик і Півник» Я. Грушецького та «Пригоди веселих пішоходів» С. Хаустової (режисер – Я. Грушецький, художник – К. Чепурна, композитор – С. Кулинич). Гастролі тривали протягом трьох тижнів. Вистави успішно пройшли в містах України і залишили задоволеними маленьких глядачів. Натомість в Черкаси завітали кіровоградські та рівненські лялькарі. Вистави «Пригоди веселого автомобільчика» Ю. Тітарова (Кіровоград) та «Арифметика для Лунтика» О. Шила (Рівне) були тепло сприйняті черкаськими глядачами.

Під час гастролей відбулися творчі зустрічі колективів, де актори мали змогу поділитися враженнями від вистав та обмінятися театральним досвідом.

Черкаський ляльковий: гастрольний тур по Україні

Центральною і найбільш очікуваною подією став показ черкаських лялькарів вистави для дорослих «Наталка Полтавка» І. Котляревського в м. Дніпропетровськ (режисер – Я. Грушецький, художник – К. Чепурна, композитор – С. Кулинич). Вистава відбулась на сцені Дніпропетровського театру «Верим!» і була заявлена як спільний проект Черкаського театру ляльок, театру «Верим!», Дніпропетровського міського театру ляльок та Луганського академічного музично-драматичного театру.
На показі, окрім дніпропетровських глядачів, були присутні професіонали театрального мистецтва. Вистава вразила своїм нетрадиційним прочитанням класичної п’єси всіх без виключення.

Н. Семенова, керівник літературно-драматургічної частини театру

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x