Черкаська баскетбольна команда готується до Фіналу Студліги України

Черкаська баскетбольна команда готується до Фіналу Студліги України

Команда Черкаського національного університету, кістяк якої становлять баскетболісти «Черкаських Мавп» розпочала підготовку до Фіналу Студентської баскетбольної ліги України. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби БК «Черкаські Мавпи».

Відпочивати ніколи. Після кількох тижнів по завершенню сезону Суперліги, баскетболісти «Черкаських Мавп» знову на майданчику. У той час як команда пішла у відпустку, молоді гравці, вихованці клубу готуються до нових змагань. Студенти Черкаського національного університету наприкінці травня зіграють у Фіналі СБЛУ. Так, кістяк ЧНУ становлять: Олександр Кобець, Микита Воєвода, Максим Мірошниченко, Андрій Тімофєєв. На фінальний етап у команду заявили й Дмитра Скапінцева та Микиту Руслова. Через травму, ЧНУ не допоможе Андрій Шаламов. Працюють баскетболісти під керівництвом Володимира Чурсіна. Місяць тому команда Черкаського національного університету тріумфувала у дивізіоні «Центр» й вийшла до фінального етапу.

Володимир Чурсін, головний тренер команди ЧНУ:
«Після чемпіонату поспілкувалися з Максимом Міхельсоном. Дали гравцям основної команди кілька тижнів відпочинку. Сьогодні вони приступили до тренувань. Має відновитися від травми Микита Воєвода, адже ще кілька днів тому він не міг нормально тренуватися. На жаль, не допоможе Андрій Шаламов. Дозаявили у студентську команду Скапінцева і Руслова. Сподіваємося як слід підготуватися. Завтра очікуємо на жеребкування. Система традиційна, спочатку треба посісти перше-друге місце у своїй групі, щоб вийти до півфіналу і продовжити боротьбу за медалі. Завдання ставимо одне – тільки перемагати. Спочатку потрібно посісти перше місце в підгрупі, і далі вигравати у кожному матчі. Команди дуже сильні. Харків, Дніпропетровськ, Львів, Миколаїв, Запоріжжя. Словом, всі команди дуже сильні. Тепер треба як слід підготуватися до цього турніру. Він вже останній у цьому сезоні. Далі хлопці починатимуть працювати зі збірними України різних вікових груп».

Перше тренування після півторатижневого відпочинку проводить і лідер «Черкаських Мавп», Олександр Кобець. Попереду у нього насичене літо: після фіналу студентської ліги – збори з молодіжною збірною України, а далі – чемпіонат Європи.

Олександр Кобець, гравець ЧНУ:
«Відпочивали не довго, 10 днів. Якщо тиждень я взагалі нічого робив, то потім розпочав працювати індивідуально. Бігаю кроси, займаюся в залі. А зараз вже стартували повноцінні тренування. Поступово треба втягуватися, спочатку зіграти студентський фінал, хочемо виграти цей чемпіонат. А далі продовжуватимемо підготовку. Щоб у таборі збірної набути оптимальної форми й продемонструвати якнайкращий результат на чемпіонаті Європи».

Фінал чемпіонату відбудеться 27-28-го травня у київському Палаці спорту. До вирішального етапу Студентської ліги вийшло 8 команд:

Південь – ЗНТУ (Запоріжжя), КПУ (Запоріжжя)
Захід – НУВГ (Рівне), ЛДУФК (Львів)
Схід – ХПІ (Харків), НметАУ (Дніпропетровськ)
Центр – ЧНУ (Черкаси), КНТЕУ (Київ)
Сьогодні відбудеться жеребкування Фіналу СБЛУ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x