Понад 11 млн гривень боргів з зарплати виплачено завдяки зусиллям Міндоходів

Понад 11 млн гривень боргів з зарплати виплачено завдяки зусиллям Міндоходів

Про роботу свого відомства в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Черкаській області Олег Гребенюк: місцеві бюджети додатково отримали 2,1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Так, погасили зарплатні борги перед робітниками сім державних підприємств області на загальну суму 2,7 млн. грн.

Про це «Новій Добі» повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Черкаській області.

До органів прокуратури міндоходівці передали матеріали по 42 підприємствах, які заборгували працівникам майже 9 мільйонів гривень, а бюджету – 4,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Під пильним контролем перебуває і розмір заробітної плати. Так, за участю ГУ Міндоходів в області 1 766 підприємств та 662 підприємці, які виплачували своїм працівникам зарплати, менші за передбачений законодавством мінімум, підвищили рівень оплати праці, внаслідок чого бюджет отримав додаткових 3 118,8 тис. гривень. 222 справи по підприємствах, які виплачували заробітну плату нижче мінімальної, працівники органів доходів і зборів передали до органів прокуратури. За наслідками реагування органів прокуратури наразі 100 підприємств підвищили рівень виплати зарплати. Бюджет додатково отримав 390,7 тис. грн. податку на доходи фізосіб.

Олег Гребенюк зауважив, що боротьба з виплатою зарплатні «у конвертах», робота з «економними» роботодавцями, які не бажають своєчасно і в повному обсязі розраховуватися з трудівниками, є одним з пріоритетних напрямків роботи Міністерства доходів і зборів України з детінізації економіки.

З початку року міндоходівці провели 214 перевірок щодо дотримання трудових прав громадян та податкового законодавства. У двохсот семи випадках (96,7 %) встановлено порушення. Донараховано 9 268 тис. грн. податку на доходи фізосіб, до бюджету надійшло 2 649,6 тис. грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x