Геннадій Бобов допоміг дитячому садку на Канівщині

Геннадій Бобов допоміг дитячому садку на Канівщині

Дошкільні дитячі заклади в селі Мартинівка, що на Канівщині, почали функціонувати з 1928 року. Їх у населеному пункті нараховувалося аж два: при цукровому заводі та сільський. Першою завідуючою заводського дитячого садка була Ольга Сидорівна Кононенко. Для діток колгоспників у 1930 році були організовані ясла.

Вони функціонували аж до війни й німецької окупації. У післявоєнні роки люди відбудовували зруйноване господарство, створювалися сім’ї, народжувалися діти. Виявилося, що старі приміщення садочків стали замалими. Тому з 1954 року в селі розпочалося будівництво. За декілька років були побудовані нові заклади, що дозволяли прийняти до 120 діток кожний.
У 1984 році за кошти колгоспу в центрі села було побудовано розкішний двоповерховий садочок, який містив спортивну та актову зали й був розрахований на 200 місць. Але дошкільна освіта не витримала буремних часів перебудови та 90-х. У результаті в Мартинівці закрилися дитячі заклади, хоча в кожному з них на той час було по три групи діток. Сільський садок пропрацював до 1995 року, а заводський – до 1996 року.

Незаперечним є той факт, що освіта дитини – це безперервний процес. Тож Мартинівська школа зіткнулася з гострою проблемою неготовності дітей до навчання. Виходом із цієї складної ситуації стала реорганізація Мартинівської загальноосвітньої школи в навчально-виховний комплекс. У 2004 році при школі було відкрито одну дошкільну групу для дітей-п’ятирічок, а вже з 2008 року тут працюють дві дошкільні групи.
На сьогодні в Мартинівському НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» виховується 38 дітей віком від 3-ох до 6-ти років. Про дітлахів дбає невеликий, але дружний і згуртований колектив, відданий своїй справі. Це вихователі Оксана Миколаївна Холод та Галина Володимирівна Білокопита, музичний керівник Марина Віталіївна Багрій, помічники вихователів Наталія Юріївна Риженко та Тетяна Анатоліївна Шевченко. Завдяки їхньому ентузіазму й тісній співпраці з батьками і спонсорами створено чудові умови для дітей: відділено окреме крило Мартинівського НВК для дошкільнят, естетично оформлено ігрові та спальну кімнати, функціонують усі необхідні рекреаційні приміщення, відремонтовано обладнання на дитячому майданчику. Для вихованців у закладі постійно поновлюється ігровий та дидактичні матеріали, закуплено сучасні ігрові зони.

Однак не все можна вирішити власними силами. Матеріальна база для навчання в НВК дошкільників була зібрана із залишків оснащення колгоспного дитячого садочка. Ці меблі надто застарілі, багато разів ремонтовані. А зі збільшенням кількості діток у групах їх узагалі стало замало. Отже, найболючішим питанням донедавна залишалося забезпечення НВК меблями для наймолодших.
Зважаючи на труднощі з фінансуванням освітньої галузі, адміністрація Мартинівського НВК звернулася за допомогою до народного депутата України Геннадія Бобова. Геннадій Борисович, як людина, що небайдужа до проблем освіти, охоче відгукнувся і допоміг школі в цей нелегкий час. Уже 22 квітня 2016 року в заклад було завезено якісні сучасні меблі: шафи для дитячого одягу і столики зі стільчиками для їдальні.

– Ми щиро вдячні нашому депутату за небайдуже ставлення до підростаючого покоління, за його розуміння й добрі справи, які ніколи не розходяться з ділом. Тож бажаємо йому міцного здоров’я, успіхів у депутатській діяльності, ніколи не втрачати чуйності й людяності, якими його щедро наділив Господь, – говорить Вікторія Вікторівна Перебийніс, директор Мартинівського НВК.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x