Золотоніська молодь провела правознавчі квести та вистави

Золотоніська молодь провела правознавчі квести та вистави

Активна молодь міста провела правознавчі квести та вистави у навчальних закладах Золотоноші, а 18 травня учасники проекту завітали до Коробівської школи. Молодь долучилася до акторського мистецтва в рамках проекту, що реалізовується у місті з ініціативи міського будинку дитячої та юнацької творчості та за підтримки обласного управління у справах сімʼї, молоді та спорту Черкаської ОДА. Ініціатори прагнуть привернути увагу молоді до проблем гендерної дискримінації. Про це «Нова Доба» дізналася із сайту «Золотоноша».

Юні театрали разом із своїм керівником Тетяною Олексенко підготували та відтворили кілька сцен із реального життя, які потім обговорювали з аудиторією. У ході заходів молодь пояснювала глядачам, що таке дискримінація, в яких сферах вона проявляється та кого може стосуватися.

За сприяння Кампанії з протидії дискримінації була організована пересувна виставка малюнків «Дискримінація обмежує – протидій». Під час заходів поширювали листівки та брошури із закликом протистояти будь-якій дискримінації людини. Гендерна рівність, на думку авторів, є однією з ознак правової держави, коли всі мають однакові умови для реалізації своїх людських прав та однаковий потенціал для здійснення свого внеску у національний, політичний, економічний, соціальний та культурний розвиток.

– Часто трапляється так, що ми не помічаємо гендерну дискримінацію. Це й заважає нашому суспільству розвиватися у повну силу і використовувати всі можливості для розкриття власного потенціалу, – пояснює суть проблеми керівник служба у справах дітей, молоді та спорту Людмила Вареник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x