На Черкащині з початку року оновили нормативну грошову оцінку земель 22 населених пунктів

На Черкащині з початку року оновили нормативну грошову оцінку земель 22 населених пунктів

Землевпорядники виконали 53% піврічного плану з оновлення нормативної грошової оцінки (НГО) земель населених пунктів області. Загальна площа охопленої території, у яку ввійшли 21 село й місто Жашків, становить 9 тис. гектарів. Найбільше таких населених пунктів у Жашківському (6), Золотоніському (5), Черкаському (4) й по 2 в Смілянському та Монастирищенському районах.
На проведення НГО використали 327 тис. грн. Фінансування робіт здійснено за рахунок коштів місцевих бюджетів. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Загалом протягом І-го півріччя 2016 року фахівці Держгеокадастру Черкаської області планують оновити НГО земель 41 населеного пункту згідно з розробленим планом-графіком.
Торік оновили НГО земель 56-ти населених пунктів Черкащини загальною площею 23,75 тис. га й вартістю 1133,42 тис. грн.
Усього в Черкаській області налічується 855 населених пунктів, загальна площа яких становить 283,6 тис. гектара.
За результатами проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів складають технічну документацію, яку затверджують сільські, селищні чи міські ради. Дані про НГО окремої земельної ділянки оформляють як витяг із технічної документації з нормативної грошової оцінки земель.

Довідка:
Нормативну грошову оцінку земельних ділянок здійснюють для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні й даруванні земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського й лісогосподарського виробництв, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників і механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x