У Черкасах стартував всеукраїнський фестиваль «Кобзар єднає Україну»

У Черкасах стартував всеукраїнський фестиваль «Кобзар єднає Україну»

Всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм під назвою «Кобзар єднає Україну» відкрили вчора, 19 травня, в Черкасах. Триватиме він до понеділка, 23 травня. Засновником і одним із організаторів події є Держкомтелерадіо. Проводять фестиваль на базі Черкаської філії Національна телекомпанія України (НТКУ). Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби міської ради.

Цього року мистецький захід, присвячений 202-ій річниці з дня народження Тараса Шевченка, проводять удруге. Серед його гостей є й представники інших країн – Іспанії, Китайської Народної Республіки та з Білорусі. Відкривали фестиваль за участю обласних і міських владців, керівництва Держкомтелерадіо й народних обранців.

– Цей фестиваль об’єднав навколо себе чимало шанувальників творчості Великого Кобзаря, – зауважив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. – Тарас Шевченко – сильна духом людина! В усі часи його поезія звучить гостро й актуально. Коли б ти не читав кобзареві рядки, складається враження, ніби в них – про події сучасності. У цьому його унікальність, його неперевершеність…

Як розповів голова організаційного комітету Микола Томенко, на учасників фестивалю чекає також і просвітницька програма з відповідними заходами в Умані, Чигирині та Каневі.

– Ми хочемо, щоб Ви відчули енергетику й дух Шевченка. Наше завдання – повернутися в цінності, традиції та настанови українського світу, – сказав він. – Чому ми всіляко популяризуємо ідеї Шевченка? Бо вони і об’єднують Україну, і спонукають владу не забувати про власний народ!

У рамках фестивалю відбудеться, серед іншого, конкурс телерадіопрограм. Цього року на конкурс надійшло 82 телевізійні роботи та 46 радіопрограм від усіх регіональних філій НТКУ. Програми-переможці згодом будуть транслюватися в ефірі регіональних філій та НТКУ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x