Заборгованість із зарплати в області зменшилась на 3 млн грн

Заборгованість із зарплати в області зменшилась на 3 млн грн

На Черкащині спостерігається позитивна динаміка щодо зниження заборгованості з виплати заробітної плати працівникам підприємств усіх форм власності. Так, від початку року в області погасили 3 млн грн зарплатного боргу. На цьому під час засідання комісії із виплати заборгованості наголосив заступник голови – керівник апарату ОДА Сергій Овчаренко. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Загалом же державні підприємства заборгували 5 млн грн, або 24 % загального боргу, комунальні – 4,5 млн грн, (21,5 %). На підприємства іншої форми власності припадає 54,5 % суми боргу, тобто 11,6 млн грн. Найбільші борги з виплати заробітної плати в Смілі й Черкасах, а також у Черкаському, Уманському та Маньківському районах, відзначив заступник очільника області.
– Вже зараз спостерігаємо позитивну динаміку з погашення боргів, – зауважив Сергій Овчаренко. – Найактивніше над цим працюють на економічно активних підприємствах області. Тут з початку року заборгованість зменшилася на 6,2 млн грн. Тож на сьогодні борг на цих підприємствах становить 4 млн грн. Працюємо над зменшенням рівня заборгованості і на економічно неактивних підприємствах, і на підприємствах-банкрутах Черкащини. Аби утримати наявну позитивну тенденцію з погашення заборгованості, потрібно ще чимало та, що найголовніше, наполегливо працювати.

Питання зменшення заборгованості з виплати заробітної плати перебуває на контролі в ОДА. З цією метою тут діє тимчасова комісія обласної державної адміністрації з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Задля того, аби спільно відшукати шляхи для погашення заборгованості, на засіданні, окрім членів комісії, присутні й представники підприємств-боржників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x