Міський голова зустрівся з директорами черкаських шкіл

Міський голова зустрівся з директорами черкаських шкіл

Не зволікати з ремонтами в школах та завершити всі заплановані роботи до початку нового навчального року. Таке завдання під час зустрічі з очільниками черкаських шкіл озвучив міський голова Анатолій Бондаренко. На ній, серед іншого, підняли проблеми, які нині є в школах, та обговорили, як їх вирішити. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

– За тиждень кінець навчального року, згодом у всіх закладах розпочнуться капітальні ремонти. Усі роботи треба завершити впродовж літніх канікул, – підкреслив міський голова на зустрічі. – Якщо є якісь проблеми, які можуть завадити ремонтним роботам, або з фінансуванням відкрито заявляйте про них зараз, поки ще є час.

Коло питань, які наразі хвилюють освітян, – завершення у кількох закладах реконструкції спортивних залів, санітарна обрізка дерев, освітлення шкільних дворів (натепер не визначений балансоутримувач мереж) та їх асфальтування. Щодо останнього – в планах міської влади передбачити в бюджеті Черкас кошти на ремонт асфальтного покриття на території шкіл.

– Звертаюся до всіх Вас із проханням підготувати перелік місць, де необхідно виконати такі роботи, – зауважив Анатолій Васильович.

Ще одна з проблем, яка нині має місце, – наявність проектно-кошторисної документації, виготовленої у попередні роки, за відсутності подальшого фінансування.

– Для прикладу, якщо говорити про Першу міську гімназію. Ще в 2009 році розробили проект фасаду будівлі, зараз – 2016-ий. За цей час усе змінилося, зокрема, йдеться про ціни, які зростають, – зауважив директор закладу Сергій Саєнко.

Міський голова звернувся до департаменту освіти та гуманітарної політики, аби визначити повний перелік таких проектів і вирішити їхню подальшу долю.

Крім того, він підкреслив необхідність раз і назавжди закрити питання з купівлею різного оснащення для шкіл та побутових речей. Як-то: мультимедійні дошки, методичні матеріали, матеріали для лабораторій, техніка тощо.

– Ми повинні один раз це все закупити та забути, щоб далі займатися більш глобальними проблемами, а не з року в рік повертатися до одних і тих же питань, – підкреслив він.

За його словами, у наступному році владці планують змінити підходи до фінансування шкіл, зокрема, йдеться про те, щоб розподіляти кошти пропорційно між усіма закладами.

– Ми маємо відійти від практики, коли на якісь кілька шкіл у місті кошти виділяють завжди, а інші не бачать фінансування роками, – сказав Анатолій Васильович. – Можливо й такий підхід не на сто відсотків доцільний, зважаючи, що в кожному із закладів різна кількість учнів, тож ще довивчатимемо це питання.

Наприкінці зустрічі міський голова звернув увагу тому, що кожен з директорів шкіл має більш уважніше і серйозніше ставитися до виконання своїх обов’язків, бути справжнім керівником і господарем закладу.

Частину з нагальних проблем Анатолій Бондаренко пообіцяв вирішити найближчим часом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x