До місцевих бюджетів надійшло 239 млн грн податку на майно

До місцевих бюджетів надійшло 239 млн грн податку на майно

За інформацією управління податків і зборів з фізичних осіб та управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем головного управління ДФС у Черкаській області з початку року на сьогодні до місцевих бюджетів платники – юридичні та фізичні особи перерахували 16,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; 916,8 тис грн транспортного податку і 221,6 млн грн земельного податку та орендної плати за землю. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Нагадуємо, що платники – юридичні особи згідно норм чинного законодавства самостійно обчислили суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного та транспортного податку за 2016 рік. Вони подали до 20 лютого ц.р. річні податкові декларації з розбивкою річної суми рівними частками поквартально (а по платі за землю за місяцями) та сплачують відповідний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом (крім земельного податку, який сплачується щомісяця).

Водночас громадянам – платникам податку на нерухомість, земельного та транспортного податку відповідні податкові повідомлення – рішення будуть надіслані (вручені) до 1 липня ц.р. Термін сплати податку, зазначеного у такому рішенні – протягом 60 днів з дня його вручення. Варто відмітити, що надходження від податку на майно (який складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю) становлять 19 відс. всіх надходжень до місцевих бюджетів Черкаської області. А загалом до місцевих бюджетів цього року надійшло 1249,4 млн грн платежів.

Частка податку на майно у місцевих бюджетах за 2015 рік становила 19,3 відс. За весь минулий рік місцеві бюджети отримали 519,07 млн грн податку на майно: 24,8 млн грн податку на нерухомість; 8,87 млн грн транспортного податку і 485,4 млн грн земельного податку та орендної плати за землю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x