Черкащина запросила бізнесменів із Китаю до співпраці

Черкащина запросила бізнесменів із Китаю до співпраці

У Києві відбулася інвестиційна сесія «Україна – Китай: Новий Шовковий шлях». Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко розповів учасникам сесії про вигоди інвестування в Черкащину. Про це \”Нова Доба\” дізналася в Черкаській ОДА.

– Наша область – унікальна, бо має всі природні та інфраструктурні передумови, щоби стати вигідним партнером, зокрема й Китайської Народної Республіки, – зауважує Юрій Ткаченко. – Потрібна географія, логістика, багато вільних ніш для підприємництва. Зокрема, я запропонував інвесторам звернути особливу увагу на переробну промисловість, машинобудування, тваринництво, на розвиток альтернативної енергетики та перспективу створення індустріальних парків. В області цілком можливо реалізовувати масштабні проекти. І головне – на Черкащині ми з бізнесом «на одному березі». Незмінний пріоритет роботи нашої команди – створення привабливого інвестклімату. Для цього ми й надалі впроваджуємо локальні реформи. Мета – максимально спростити всі бюрократичні процедури. І бажання потужних інвесторів повернутися в область, як-от «Нібулона», свідчить, що ми рухаємося у правильному напрямку. Як і поява нових інвесторів, що обирають для роботи саме Черкащину, а також розвиток підприємств, що вже працюють у нас. Маємо приріст капітальних інвестицій за минулий рік на 11% – до 4,2 млрд грн.

Як повідомив на цій інвестиційній сесії виконавчий віце-голова і генеральний секретар Китайської федерації промисловців Сюн Мен, Україна ввійде в асоціацію із просування економічного співробітництва «Шовковий шлях». Її створює Китай. Окрім України, там будуть ще 20 країн. Для запуску цієї програми китайські фонди вже зібрали близько 46 млрд дол.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x