У Корсуні стурбовані можливістю об’єднання районів

У Корсуні стурбовані можливістю об’єднання районів

Депутати Корсунь-Шевченківської районної ради звернулися до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, народного депутата України Геннадія Борисовича Бобова, Черкаської обласної ради та Черкаської обласної державної адміністрації зі зверненням, у якому висловили стурбованість громади щодо можливого розформування району.

«Корсунь-Шевченківська районна рада Черкаської області, що представляє спільні інтереси територіальних громад міста, селища та сіл району, глибоко занепокоєні питанням проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні, зокрема, створенням повітів. Ми чітко усвідомлюємо, що подальший успішний розвиток нашої країни залежить від якості проведених реформ, у тому числі й адміністративно-територіальної. Проте, на наше переконання, така реформа повинна проводитися на основі всебічних, економічно обґрунтованих розрахунків, з урахуванням історичних, ментальних, соціальних і культурних чинників. Натомість ця робота проводиться кулуарно, без урахувань пропозицій територіальних громад», – зазначається у зверненні.

Депутати наголошують, що Корсунь-Шевченківський завжди був центром історичних подій і адміністративним центром. «Враховуючи, що район має зручне місцерозташування між сусідніми районами, а також достатні земельні й водні ресурси, кадрове забезпечення, змогу надавати якісні послуги в різних галузях жителям сусідніх районів, можна зробити висновок, що Корсунщина має право й надалі існувати як окрема адміністративно-територіальна одиниця. Доводимо до Вашого відома, що громада району вкрай стурбована тим, що адміністративно-територіальна реформа може призвести до втрати статусу райо­ну, що в свою чергу спричинить масове безробіття, зменшення надходжень до бюджету та викличе соціальну напругу серед населення», – йдеться в документі.

Народний депутат Геннадій Бобов заявив, що всіляко сприятиме тому, щоб нинішні райони, які сформувалися історично, продовжили своє існування. «Реформи мають проводитися для блага людей, а не з метою знищення залишків інфраструктури та створення соціальної напруги. Більше того, я переконаний, що вони повинні проводитися максимально прозоро і обов’язково з урахуванням думки людей. Я бачив уже не одну карту поділу України на повіти. Поки що це лише проекти, які чиновники малюють у Києві. Для їхнього втілення потрібно внести зміни до Конституції. Мушу сказати, що подібні варіанти мають низькі шанси пройти через Верховну Раду. «Мажоритарники», які тісно спілкуються з виборцями, будуть точно проти. Особисто я зроблю все для того, щоб адімінстративно-територіальна реформа не перетворилася в інструмент знищення переважної більшості невеликих міст і селищ в Україні», – наголосив Геннадій Борисович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x