У Майданецьку бібліотеку по безкоштовний Інтернет

У Майданецьку бібліотеку по безкоштовний Інтернет

Зазвичай сільська бібліотека – це старі-старезні шафи з книгами й невеличка читальна зала у вигляді кількох пошарпаних письмових столів. Але Майданецька бібліотека – це не тільки книжкові шафи, це ще й сучасні комп’ютери, сканувально-копіювальна техніка й безкоштовний Інтернет.
Отже, про все по порядку. Сільська бібліотека обслуговує жителів сіл Майданецьке та Новомайданецьке. Постійними користувачами є 160 осіб, а книжковий фонд становить 12 250 примірників. Гордістю бібліотеки є сучасне комп’ютерне оснащення і можливість для відвідувачів скористатися безкоштовним Інтернетом.

«Три роки тому наша бібліотека за показниками проробленої роботи увійшла до п’ятірки кращих бібліотек району, – розповідає бібліотекар Остапчук Віта Миколаївна, – і за програмою «Бібліоміст» безкоштовно отримала комп’ютерну техніку. Тож наші відвідувачі мають вільний безкоштовний доступ до інформаційних Інтернет-ресурсів, можуть поспілкуватися в Скайпі, а також скористатися послугами сканування і копіювання. Інтернетом користуються переважно діти з малозабезпечених та багатодітних сімей. Для школярів це дуже зручно».

Крім того, при бібліотеці діють два об’єднання за інтересами: клуб для дорослих «Надвечір’я» та самодіяльний ляльковий театр «Чебурашка» для дітлахів. А ще працюють гуртки «Майстерня захоплень» – для дітей і дорослих. У «Майстернях» займаються найрізноманітнішими видами рукоділля, серед яких – вишивка та поробки з підручних матеріалів. «Зараз ведеться робота за ініціативи жительки села О.М. Супрун щодо започаткування на базі Майданецької бібліотеки краєзнавчого клубу, – розповідає Віта Миколаївна. – Будемо вивчати історію нашого села».

Бібліотека не стоїть осторонь і соціально-виховної роботи. Особливу увагу тут приділяють тісній співпраці з педагогічним колективом школи, з Радою ветеранів села та місцевою владою. «У нас проводяться тематичні книжкові виставки, – пояснює пані Віта, – зустрічі з цікавими людьми нашого села. Постійно діють краєзнавчі куточки, які періодично поновлюються, здійснюються викладки періодичних видань, де відвідувачі можуть ознайомитися з новинами сьогодення». Тож у Майданецькій читальні ніколи не буває тихо й порожньо. Напевно це і є головною метою роботи сучасної сільської бібліотеки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x