Хортингісти з Черкас та Золотоноші взяли участь у чемпіонаті Полтавської області

Хортингісти з Черкас та Золотоноші взяли участь у чемпіонаті Полтавської області

Одразу двома командами була представлена Черкащина на Відкритому чемпіонаті Полтавської області з хортингу, що відбувся у Лубнах 21-22 травня 2016 року, організований Першим віце-президентом УФХ О. М. Семигалом. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.
Досить «компактний» за кількістю учасників (близько 100 спортсменів) чемпіонат проходив у форматі всеукраїнських змагань, адже виборювати титул «кращих серед кращих» до Лубен з’їхалися хортингісти з багатьох регіонів України: Кіровоградщини, Полтавщини, Черкащини, Київщини та Львівщини. Черкаську обласну федерацію хортингу представляли ЧХК «Прайд» (тренер – С.В. П\’ятіков) та Клуб хортингу з м. Золотоноша (тренер – С.Б. Шарапа).

На відміну від попередніх змагань, ці мали ряд особливостей: учасниками турніру були спортсмени 8-13 років, і проводився він лише в розділі хортингу «Сутичка», котрий передбачає застосування безударних технік (кидки, робота в партері, больові техніки). Обидва фактори суттєво вплинули на склад учасників змагань: представляти свої команди приїхали не новачки на хорті, а спортсмени зі значними «послужними списками», власним стилем роботи, дійсно «кращі з кращих».
Як і слід було чекати, боротьба за нагороди була вкрай запеклою, ніхто з присутніх в залі не міг залишитися байдужим до того, що відбувалося на хорті. Вкотре показали високі особисті результати та здобули золоті нагороди троє спортсменів «Прайду»: Богдана Цимбал, Владислав Бугайов та Андрій Шевченко. Останній провів особливо важкі поєдинки за вихід у фінал, де й здобув перемогу. Срібними призерами змагань стали дві представниці «прекрасної статі» – Вероніка Андрійчук та Вознюк Анастасія та Олег Косий, котрий впевнено перемагав у попередніх та відбіркових боях, але поступився першим місцем у фіналі. А бронзові медалі знайшли своїх володарів в особі двох прайдівців – Максима Головенка та Володимира Вареника. Сітки в обох хлопців виявилися досить складними, виходити на хорт доводилося проти суперників набагато важчих за себе (для прикладу Володимир з вагою у 44 кг працював проти супротивника з вагою 71,4 кг), що й завадило їм посісти вищі щаблі на п’єдесталі переможців. Важко вважати програним і бій Дениса Лоєнка за третє місце де кількараундовий поєдинок закінчився внічию і перемога дісталася супернику Дениса лише через різницю у вазі: той виявився легшим на кілька кілограмів…

Суддівська колегія змагань також вирішила нагородити пам’ятним подарунком – книгою засновника хортингу Е. А. Єрьоменка “Хортинг — школа сили і честі юного українця” шістьох спортсменів із різних команд, високо оцінивши їхні особисті якості та волю до перемоги. Серед них – і «прайдівець» Володимир Вареник як «найбільш технічний учасник чемпіонату».
Загалом з 12 представників «Прайду», що брали участь в чемпіонаті, до Черкас з нагородами повернулося 8 спортсменів. Таку ж кількість медалей вибороли золотоніські хортингісти, довівши цим самим, що їхня команда вже далеко не «початківець» на ниві хортингу.

Та поїздка на Полтавщину має запам’ятатися юним черкасцям не лише спортивними досягненнями, адже в переддень змагань на них чекала ще й цікава екскурсійна програма історико-патріотичного та екологічного напряму. Хлопці та дівчата з клубу «Прайд» разом з тренером СергіємП’ятіковим відвідали одну з пам’яток міста – славетний Мгарський Спасо-Преображенський монастир, що проіснував з 1619 по 1919 р. й був відроджений як чоловічий монастир лише у 1993 році. Особливу зацікавленість у дітей викликав той факт, що на території монастиря функціонує притулок для поранених і травмованих птахів, турботу про яких взяли на себе мешканці святої обителі. Побували «прайдівці» і в кінно-спортивному клубі «Замкова гора», де поспілкувалися не лише з персоналом закладу, але й безпосередньо з граційними тваринами, завдяки яким ровесники наших спортсменів опановують мистецтво верхової їзди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x