Тулуб «тримає на контролі» долі засуджених за штурм ОДА

Учора голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб зустрівся з народним депутатом від партії «УДАР» Федором Негоєм. Зустріч відбулася з метою обговорити подальшу долю затриманих під час спроб захоплення Будинку Рад, що відбулися 23 та 27 січня. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі адміністрації.

За інформацією, оприлюдненою правоохоронцями під час обох штурмів було затримано 61 особу. Їм інкримінують участь у масових заворушеннях, захоплення та перешкоджання роботі обласної державної адміністрації.

Народний обранець Федір Негой звернувся до керівника області з проханням посприяти їх звільненню. Сергій Тулуб пообіцяв підняти це питання під час наради оперативного штабу та особисто розглянути кожну справу. Разом із цим, він зазначив, що прийняття рішення щодо звільнення людей, не входить до повноважень голови обласної державної адміністрації.

Сергій Тулуб та Федір Негой погодилися в загальній оцінці подій, що трапились в Черкасах, де молоді люди стали заручниками провокацій.

– Вони повністю розгромили перший та другий поверхи приміщення адміністрації, розтрощили там усе обладнання, меблі, двері й вікна, знищили велику частину документації. А за цим усім стоїть праця звичайних людей, спеціалістів. Я коли побачив ці наслідки – жахнувся, – зауважив Сергій Тулуб. – Серед тієї братії, яка була тут в ніч з неділі на понеділок 27 січня, були організатори, виконавці та звичайна масовка. – Так, серед затриманих є, як сьогодні кажуть, – діти. Але ж їх привели сюди дорослі чоловіки, які голосніше всіх кричали «Ганьба», а коли з’явилася міліція першими ж повтікали.

Представник політичної партії «УДАР» Федір Негой зазначив, що засуджує той безлад і погром, який вчинили активісти.
– Я добре розумію молодь, яка вийшла на площі за євроінтеграцію, оскільки їм хочеться нормально жити, – зауважив він. – Але ми проти захватів. Поб’ємо зараз ці стіни, а завтра, яка б влада не була, тут треба працювати. Але якщо вже таке сталося, не будемо далі калічити ці життя. Я звертаюсь до вас, як до батька, – посприяти пом’якшенню вироків, винесених судовими органами, а у деяких випадках – звільненню затриманих.

Голова ОДА поінформував депутата, що розгляд справ щодо звільнення затриманих відбуваються щодня.

– Я особисто тримаю це питання на контролі. Тільки сьогодні, вже пом’якшено запобіжну міру покарання для 10 осіб. Але що стосується дій тих люди, які спеціально приїхали на Черкащину з інших областей маючи при собі «коктейлі Молотова», дрючки та світло-шумові гранати і навряд чи мали мирні наміри, то в усіх демократичних країнах це вважається злочином і має каратися згідно чинного законодавства, – зазначив Сергій Тулуб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x