Із 1 липня зміниться порядок виплати пенсії внутрішньо переміщеним особам

Із 1 липня зміниться порядок виплати пенсії внутрішньо переміщеним особам

Починаючи з 1 липня цього року виплата пенсії внутрішньо переміщеним особам здійснюватиметься виключно через рахунки та мережу установ «Державний ощадний банк України». Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаськох ОДА.

Для отримання пенсійних виплат у липні цього року і в подальшому внутрішньо переміщені особи, які на разі отримують пенсію через пошту або інші банки, мають звернутись до відділення «Ощадбанку» для відкриття рахунку. Після цього — подати заяву до органу Пенсійного фонду України про виплату пенсії на цей рахунок.

«Ощадбанк» здійснює виготовлення платіжних карток внутрішньо переміщеним особам, які одночасно є пенсійним посвідченням. Заяву про видачу такого посвідчення разом з паспортом, реєстраційним номером облікової картки платника податків та фотокарткою необхідно подати до управління Пенсійного фонду за місцем проживання.

Такий порядок виплати пенсії внутрішньо переміщеним особам визначено постановою Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 № 637 (із змінами, внесеними постановою від 14.03.2016 № 167) та постановою Правління Пенсійного фонду України від 08.04.2016 № 7-1 (зареєстрована в Мінюсті України 26.04.2016 за № 633/28763).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x