У Черкасах розпочалися гідравлічні випробування

У Черкасах розпочалися гідравлічні випробування

Відсьогодні в Черкасах стартували гідравлічні випробовування магістральних та внутрішньоквартальних тепломереж, якими опікуються КП «Черкаситеплокомуненерго» та «Черкаська ТЕЦ».

Варто зазначити, що впродовж останніх років міська влада проводить гідравлічні випробовування по-новому, поділивши місто на кілька частин. У той час, як в одній частині Черкас проходять гідравлічні випробування, жителі решти мікрорайонів отримують гарячу воду. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

— Ми відійшли від практики, коли перед початком гідравлічних випробувань відключалося усе місто. А потім одна частина Черкас просто чекала, допоки випробування пройдуть в іншій. До того ж тоді техніка і ремонтні бригади працювали на поривах, які були розкидані по усьому місту, що затягувало у часі їх ліквідацію. Технологія поетапного проведення гідравлічних випробувань виправдала себе, тому застосовуватимемо її і цьогоріч, – розповідає директор департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Олександр Яценко.

Нагадаємо, що гідравлічні випробовування проходять під тиском 20 атмосфер – для магістральних мереж та 16 – для розподільчих внутрішньодворових, що практично вдвічі більше, ніж їх робочий тиск під час опалювального сезону.

Першими «перевірку на міцність» пройдуть мережі Черкаської ТЕЦ у мікрорайоні «Митниця». А саме: які пролягають по вулицях Припортовій, Героїв Дніпра, Гагаріна, Сержанта Смірнова, Сержанта Жужоми, Козацькій та Новопречистенській. За відсутності значних поривів та аварійних ситуацій під час перевірки мереж, попередньо планується завершити випробування на цих ділянках до 20 червня.

Другий етап гідравлічних випробовувань магістральних мереж Черкаської ТЕЦ проходитиме з 21 червня по 11 липня.

Разом з тим, роботами з усунення пошкодження теплових мереж за результатами гідравлічних випробовувань будуть охоплені такі вулиці: Припортова, Героїв Дніпра, Гагаріна, Сержанта Смірнова, Сержанта Жужоми, Козацька, Новопречистенська, Криваліївська, Дашковича, Благовісна, Небесної Сотні, Митницька, Пастерівська, Богдана Хмельницького, Гуржіївської (між вулицями Верхня Горова та Надпільною). А також котельня 120 кварталу (центральний район Черкас).

Третій етап гідровипробовувань триватиме з 18 липня по 8 серпня, впродовж якого перевірятимуть теплові магістралі по вулицях: Нижня Горова, Кобзарській, Різдвяній, Нарбутівська та Симиренківській.

Тоді як четвертий етап гідровипробовувань, який стартує з 8 серпня планується завершити, орієнтовно, до 30 серпня цього року.

Під час останнього етапу випробовуватимуться теплову магістралі по проспекту Хіміків, вулицях: В. Чорновола, Сурікова, Грибоєдова, Гуржіївській, Руднєва, Громова, Смілянській, Хоменка, Автомобілістів, Лук’янова, Луценка, Вернигори, а також – Південно-Західний район Черкас.

Міська влада Черкас звертається до всіх жителів Черкас з проханням з розумінням поставитись до тимчасових незручностей, викликаних проведенням у місті гідравлічних випробовувань, які традиційно проходять щороку в літній період, аби убезпечили містян від небажаних поривів на теплотрасах та відсутності гарячої води й тепла взимку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x