В Ірдині обговорили запобігання торф’яним пожежам

В Ірдині обговорили запобігання торф’яним пожежам

Днями в селі Ірдинь Черкаського району на базі місцевої пожежної команди відбулося виїзне засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

До складу комісії, яку очолив заступник голови районної державної адміністрації Петро Коренюк, увійшли співробітники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області, а також представники місцевої пожежної охорони Черкаського району ДП «Черкаситорф» та «Черкаське лісове господарство».

Одним із головних питань на засіданні було попередження пожеж на місцях залягання покладів торфу, а також лісових масивах у літній пожежонебезпечний період.

– Небезпека пожеж на торфовищах полягає не лише в тому, що температура в місцях загорання торфу може сягати 1000 градусів за Цельсієм. Ці пожежі, через значні гідропоглинаючі властивості торфу, а також його властивості продовжувати горіти навіть на глибині дуже складно гасити, – звернув увагу присутніх заступник голови районної державної адміністрації Петро Коренюк.

Під час виїзного засідання комісія також детально оглянула сили та засоби ДП «Черкаситорф» та місцевої пожежної команди села Ірдинь. Рятувальники також перевірили ці підрозділи на готовність до реагування на випадок виникнення можливих надзвичайних ситуацій.

– Торф’яні пожежі небезпечні раптовими проривами вогню з-під землі, а також тим, що неможливо визначити межі розповсюдження горіння. Адже ознаки торф’яної пожежі не завжди помітні на поверхні землі. Крім того, торф, вигоряючи ізсередини, утворює пустоти, в які може провалитися як людина, так і транспорт, – зауважив начальник Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області Андрій Хижняк. – Будь-яке недбальство чи легковажність з боку людини: непогашене багаття чи покинутий недопалок, можуть спричинити торф’яну пожежу і не лише завдати значного клопоту рятувальникам, а й вплинути на екологічну ситуацію в регіоні. Під загрозою можуть опинитися не лише домівки людей, які межують із торф’яними полями, а й місця поширення птахів, тварин, зростання унікальних рослин, – відзначив Андрій Анатолійович.

Присутні визначили першочерговим завданням посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо дотримання правил пожежної безпеки в лісах, торфовищах, а також заборона користування відкритим вогнем.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x