Вихованці музичної школи №1 достойно виступили на конкурсі в Києві

Вихованці музичної школи №1 достойно виступили на конкурсі в Києві

27-28 травня 2016 року в Києві в залі Національної спілки композиторів України відбувся ХV ювілейний конкурс молодих композиторів-виконавців «Жива музика», засновником якого є Національна всеукраїнська музична спілка, співорганізатором конкурсу є Національна спілка композиторів України.

Головним завданням конкурсу було створення сприятливих умов для вдосконалення юними обдаруваннями їх композиторської та виконавської майстерності, навиків техніки композиторського письма, виховання у підростаючого покоління прагнення до високо-естетичних ідеалів та смаків.

Черкаські юні композитори з 2001 року беруть участь у цьому конкурсі. Вони неодноразово ставали його лауреатами, а в 2005 році навіть отримали Гран-Прі, яке дуже рідко присуджується на цьому конкурсі (володар – Рябоконь Євгенія, вихованка дитячої музичної школи № 1 ім. М.В.Лисенка).

І на цей раз вихованці дитячої музичної школи №1 ім. М.В.Лисенка виступили з великим успіхом! Вони отримали два перші місця – у номінації фортепіанна музика – Наталія Таран (викладач з класу композиції Красавіна Л.М. та спеціального класу Шуліка Людмила Миколаївна) та в номінації джазова музика – Олена Демченко (викладач з класу композиції Красавіна Л.М., із спеціального класу фортепіано – Таран Олена Миколаївна, із спеціального класу саксофону – заслужений працівник культури України Євпак М.Ф). Наталія Таран на розгляд журі представила свою фортепіанну п’єсу – казкову замальовку «Красуня та Чудовисько», а Олена Демченко – джазову п’єсу для саксофону і фортепіано «Вся справа в капелюсі».

У конкурсі брали участь 37 учасників з різних міст України – Києва, Сум, Запоріжжя, Маріуполя, Боярки, Українки та Черкас. Найкращі виконавці – володарі перших місць у різних номінаціях (фортепіанна музика, музика для струнних ,духових, народних інструментів, солоспіви та джазова музика) взяли участь у Гала-концерті, на який прийшли слухачі зі столиці. Гарячими оплесками та гучними «Браво!» зустрічали глядачі наших лауреатів із Черкас!

Адміністрація школи, батьки та учні вдячні департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР за фінансову підтримку участі у XV Всеукраїнському конкурсі молодих композиторів-виконавців «Жива музика» у м. Києві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x