Порушники правил забудови в Умані сплатили перші штрафи

Порушники правил забудови в Умані сплатили перші штрафи

В Умані нещодавно розпочав роботу відділ державного архітектурно-будівельного контролю Уманської міської ради. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Уманського міськвиконкому.

Про основні завдання відділу, повноваження, якими наділені посадові особи, та перші результати роботи розповіли начальник відділу Валентина Чорна та юрист Ростислав Шпильовий.

За словами Ростислава Шпильового, основне завдання новоствореного відділу – контроль дотримання вимог містобудівного законодавства, державних будівельних норм, стандартів і правил під час будівництва об’єктів нерухомого майна. До повноважень відділу також входить виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності.

Інспектори відділу мають право проводити відповідні перевірки зі складанням протоколів про вчинення правопорушень та накладати штрафи відповідно до закону.

Як зазначила Валентина Чорна, за час роботи відділу, з 17 по 30 травня, складено 3 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, за результатами розгляду яких винесено 3 постанови про накладення адміністративних штрафів на загальну суму 15 300 грн. З них уже сплачено до міського бюджету 14 450 грн.

На реєстрацію до відділу надійшло 16 документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт. З них 7 зареєстровано, 7 заявникам відмовлено в реєстрації та 2 заяви знаходяться в роботі.

Валентина Георгіївна підкреслила, що перевірки зазнають навіть об’єкти, здані в експлуатацію до 17 травня 2016 року, та в разі наявності підстав відповідні дозвільні документи будуть скасовані.

Нагадаємо, дотепер основним органом, який займався подібними питаннями, був територіальний підрозділ Державної архітектурно-будівельної інспекції. Наразі ж, з метою децентралізації повноважень, контроль за будівництвом передано на місцевий рівень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x