Де оздоровити дитину?

Де оздоровити дитину?

Літо – пора відпусток, відпочинку, сезон місцевих вітамінів з грядки і нескінченного задоволення від нових вражень! А для батьків це ще й час організації літньої програми оздоровлення для улюбленого дитяти. Куди ж поїхати?

Відпочинок на морі
Класичний варіант літніх заходів. Морське повітря, солона вода, гірський мікроклімат мають приголомшливий вплив на здоров’я дорослих і дітей. Однак не варто забувати, що оздоровчий ефект настає лише під час перебування на узбережжі мінімум трьох тижнів.
Головна небезпека на морі – активне сонце. Памятайте про головні убори та сонцезахисні засоби для шкіри. У спекотні дні в обідній час краще перепочити в затінку.

Лісова благодать
Є діти, які погано переносять спеку. Для них відпочинок у лісі – чудовий варіант. Багате киснем повітря дасть величезну порцію енергії, яка змусить працювати організм, як годинник. Найкраще відпочивати у тих лісових місцях, де неподалік розташоване озеро або протікає річка.
Малі діти ще не звикли до великої кількості води, бояться бурхливої поведінки моря, а тому не зайвим буде спочатку познайомити їх із більш спокійними водами річки або озера.
До головних пересторог відпочинку в лісі слід зарахувати питання профілактики та боротьби з укусами комах.

Де оздоровити дитину?

Де завгодно, головне, щоб…
Відпочивати з дитиною можна і не на курортах, а на звичайнісінькій заміській дачі або в селі у бабусі, якщо це місце вирішує головні завдання оздоровлення:
1. Повітря і сонце. У міському дворі, навіть якщо гуляти з ранку до ночі, не взяти користі від цих стихій. Необхідно їхати туди, де вихлопні гази автомобілів і промислові викиди не псують атмосферу.
2. Вода. Басейн, звичайно, теж вихід, якщо немає змоги дібратися до природних водойм. Однак корисні властивості мікроелементів і мінералів, вологе повітря поблизу річок та озер здатні колосально оздоровити наших діток.
3. Активність. Усі ми знаємо про користь фізкультури. Так ось, дитяча активність протягом дня – це нескінченна зарядка. Заохочуйте і залучайте малюка до активності, не осмикуйте свого невгамовного із закликами заспокоїтися і посидіти. Рух – це життя!
4. Харчування. Діти іноді вередують і відмовляються від овочів, але винахідливі мами завжди зготують таку страву, яку малюк з’їсть із задоволенням. Овочі ховаємо в м’ясний фарш, фрукти – в солодкий сирок, молочний коктейль. А може, когось привабить барвистий фруктовий салат у красивій тарілці!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x