Корсунчани виступають проти приєднання до Звенигородщини

Корсунчани виступають проти приєднання до Звенигородщини

Сьогодні на сесію приїхала делегація з Корсунь-Шевченківського району. Люди виступають проти приєднання свого району до Звенигородщини. Вони вже зібрали 8,5 тисячі підписів, а нещодавно відбулося віче, на яке зійшлися 1,5 тисячі корсунчан. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Також мітингувальники заявляють, що надсилали звернення до обласної ради, щодо цього питання, але ніякої реакції не було зі сторони обласних обранців, тому люди прийшли на сесію. Корсунчани обурені, що в порядку денному немає питання про об’єднання районів. Громада вимагає, щоб була створена робоча група, яка б розробила пропозиції щодо цієї проблеми й направила звернення до Верховної Ради України. Люди наполягають, щоб в їхньому районному центрі був створений повітовий центр для новостворених громад.

У свою чергу, голова обласної ради Олександр Вельбівець зазначив, що звернення від корсунської громади обласна рада не отримувала, а другий етап реформи з децентралізації ще не розпочався й про створення повітів ніхто не говорить.

Фото з сесії тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x