У Черкаській області під час аукціону плата за користування земельною ділянкою зросла на 358%

У Черкаській області під час аукціону плата за користування земельною ділянкою зросла на 358%

У травні цього року Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області продало на земельних торгах права оренди семи земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів), які розташовані в Черкаському, Монастирищенському й Драбівському районах. Загальна площа наділів становить 118 гектарів. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

За користування цією землею до місцевих бюджетів щорічно надходитиме 208 тис 308 грн, що на 95,71 тис більше від стартової ціни (112 тис 598 грн).
Найдорожчою стала земельна ділянка площею 34,3 га в адмінмежах Яворівської сільської ради Драбівського району, де стартова ціна зросла з 8% до 28,6% від її нормативної грошової оцінки: із 36,7 тис грн до 131,4 тис грн.

Усього протягом п’яти місяців за результатами торгів передано в користування 36 земельних ділянок загальною площею 697 га.
Наступні земельні аукціони в області заплановані на липень.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ і кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні аукціони».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x