У Черкасах відкрилася виставка доньки загиблого учасника АТО

У Черкасах відкрилася виставка доньки загиблого учасника АТО

Днями в обласному художньому музеї відкрилася виставки робіт Дар’ї Ложешнікової. Вона приурочена до Міжнародного дня захисту дітей. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Ще зовсім недавно війна для українців була чимось далеким, а тепер майже кожну родину, так чи інакше, обпалило полум’я військових дій. Автором картин, які експонуються в залі Черкаського обласного художнього музею є Даша Ложешнікова, донька капітана міліції у відставці, бійця батальйону Національної гвардії України «Донбас» Володимира Івановича Ложешнікова, який загинув у 2014 році в боях під Іловайськом. Він один з тих, хто віддав своє життя заради України.

Володимир Ложешніков нагороджений орденом «За мужність» (посмертно).

Його ім’я увічнене в назві однієї з черкаських вулиць і на обеліску загиблим міліціонерам, що у дворі УМВС України в Черкаській області, а також занесене в Книгу пам’яті загиблих співробітників УМВС України в Черкаській області.

Ідея виставки робіт юної художниці виникла в день відкриття в Черкаському обласному художньому музеї виставки «Мистецтво жити» – світ очима воїнів АТО.

У Черкасах відкрилася виставка доньки загиблого учасника АТО

Даша народилася 31 травня 2001 року в Черкасах, навчається в колегіумі «Берегиня» і одночасно в художній школі імені Данила Нарбута. Малюванням захоплюється з дитинства. До речі, її батько не тільки підтримував це захоплення доньки, а й мріяв про виставки її картин.

Роботи Даші експонувалися в УМВС України в Черкаській області, а також в Канаді (Монреаль), Польщі, Естонії. Свої картини вона часто дарує побратимам батька, з якими родина Ложешнікових підтримує тісні зв’язки.

В залі експонується 29 робіт юної художниці, створені в техніці гуаші і пастелі у 2014 – 2016 роках. Це переважно краєвиди та квіткові композиції.

Є серед них і улюблені картини її батька: «Осінь», «Шевченківська хата. Вечір.», «Літо в селі». Експонуються і роботи, які Даша намалювала для одного з побратимів свого батька: «Твоя мрія», «Шторм. Нездоланна воля». Трагічні події в житті України, її родини знайшли відображення в картинах: «Роковини. Іловайськ 2015.», «Маки. Пам’яті загиблих».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x