Реформування земельних відносин на ринкових засадах вивчали спеціалісти сільських, селищних рад

Реформування земельних відносин на ринкових засадах вивчали спеціалісти сільських, селищних рад

В обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів завершився короткостроковий тематичний семінар підвищення кваліфікації спеціалістів – землевпорядників сільських, селищних рад. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

В умовах розбудови європейської соціально-орієнтованої держави одним з пріоритетних напрямів державної політики проголошується здійснення земельної реформи, головною метою якої є організація ефективного використання землі, контроль за дотриманням земельного законодавства, передача в приватну власність тим, хто її обробляє.

У Черкаській області є багато позитивних прикладів успішного проведення земельної реформи в окремих районах, проте, враховуючи недосконалість чинного законодавства, виникають проблемні питання, що потребують професійного вирішення відповідними фахівцями.

Представники Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області обговорили зі спеціалістами – землевпорядниками сільських, селищних рад нововведення щодо організації оцінки та ринку земель в Україні; функціонування та розвиток ринку земель на території Черкаської області; особливості організації ведення державного земельного кадастру; порядок набуття права власності та користування на земельні ділянки державної та комунальної власності; процедуру оцінки земель комунальної власності в межах населених пунктів; основні вимоги до проектування та забудови сільських населених пунктів в контексті чинного законодавства України; дотримання вимог природоохоронного законодавства при відведенні земельних ділянок та ін.

Слухачі обговорили також основні положення нового антикорупційного законодавства та шляхи запобігання і врегулювання конфлікту інтересів у діяльності посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Крім питань фахового спрямування, спеціалісти-землевпорядники ознайомились зі станом і проблемами реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

На переконання директора обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Сергія Демченка, отримані на семінарі знання сприятимуть якісній реалізації повноважень спеціалістів – землевпорядників та ефективному проведенню земельної реформи в регіоні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x