Розмальовку «Рідне місто Черкаси» презентували у художньому музеї

Розмальовку «Рідне місто Черкаси» презентували у художньому музеї

Art-проект «Схід-ЧЕ» за рахунок міської програми виділення грантів в галузі культури відбувся 3 червня в Черкаському обласному художньому музеї. Про це «Нова Доба» дізналася від Департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР.

В рамках Art-проекту «Схід-ЧЕ» відбулася презентація книжки-розмальовки «Рідне місто Черкаси», яка вийшла накладом у 1000 примірників.

Організатором заходу виступила ГО «Українська творча спілка «Три крапки» за підтримки: Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, Благодійного фонду «Лицем до лиця» та КУ «Обласний художній музей» Черкаської обласної ради.

Начальник управління культури Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Валентина Шепецька зазначила:

– Проект став переможцем конкурсу, який відбувся у рамках міської програми виділення грантів в галузі культури. Він привернув увагу членів Експертної ради тим, що мав на меті патріотичне виховання дітей та молоді. Завдяки книжці-розмальовці малеча матиме можливість ознайомитися з історичними та архітектурними пам’ятниками, цікавими об’єктами відпочинку нашого міста.

За словами голови ГО «Українська творча спілка «Три крапки» Ольги Гладун, проект зі створення розмальовки свого рідного міста реалізовано в Україні вперше. Ідея була близькою, оскільки незадовго до цього вони створили розмальовку «Дивозвір» для дітей, які перебувають на лікуванні в онкодиспансері.

– Спочатку Art-проект «Схід-ЧЕ» був направлений на дітей-переселенців, щоб вони мали можливість у казковій формі ознайомитися з Черкасами – стати справжніми містянами. Згодом стало зрозуміло, що ідея цікава та сприяє інтеграції в черкаський національний простір усіх дітей, незалежно від віку та місця народження, – додала пані Ольга.

Ілюстрації до розмальовки підготували молоді дизайнери, випускники Черкаського державного бізнес-коледжу нині студенти національного університету технології і дизайну (КНУТД).

Автори ілюстрацій (Вікторія Кирилюк, Сергій Кочмар, Альона Коломієць, Олена Павенська, Наталія Граб) та ті, хто сприяв втіленню ідеї, були відзначені дипломами і грамотами за активну громадську позицію та участь в Art-проекті «Схід-ЧЕ».

Окрім цього, заступник директора Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігор Волошин вручив їм примірники книжки.

Видавець книжки-розмальовки «Рідне місто Черкаси» Юлія Чабаненко зауважила, що це унікальний проект, який надасть можливість дітям не лише пізнати місто, а й привнести своє бачення, розмальовуючи у різні кольори будівлі і, можливо, згодом варто створити ще одну розмальовку не лише про місто, а про всю Черкащину.

Насамкінець презентації відбувся невеличкий екскурс в історію Черкас, де путівником стали малюнки до книжки-розмальовки «Рідне місто Черкаси».

Повне занурення в історію доповнили майстер-класи: лялька-мотанка; керамічна іграшка; декоративний розпис; листівка; витинанка, які проходили цього дня в Художньому музеї.

До речі, на реалізацію Art-проекту «Схід-ЧЕ» було виділено 25 тисяч гривень із міського бюджету.

Черкаси стали першим містом в Україні, яке ініціювало підтримку проектів у галузі культури. Цьогоріч за рішенням Експертної ради гранти вибороло 11 учасників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x