Працівника обласної фіскальної служби притягнуто до відповідальності за корупцію

Працівника обласної фіскальної служби притягнуто до відповідальності за корупцію

Як поінформував начальник відділу внутрішньої безпеки головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Капура, 26 травня 2016 року територіальним судом Черкаської області визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, та притягнуто до передбаченої законом відповідальності співробітника ДФС у Черкаській області. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Так, було встановлено, що завідувач сектору погашення заборгованостей однієї з об’єднаних державних податкових інспекцій ГУ ДФС у Черкаській області, являючись державним службовцем та будучи суб’єктом відповідальності за корупційне правопорушення, в порушення п.2 ч.1 ст.28 Закону України «Про запобігання корупції» не повідомив у встановленому законом порядку про наявність реального конфлікту інтересів, та в подальшому в порушення п.3 ч.1 ст.28 вказаного Закону, вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів. Тим самим він вчинив адміністративні правопорушення, передбачені ч.1 ст.172-7 КУпАП та ч.2 ст.172-7 КУпАП («Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів»).

26.05.2016 року прокурором місцевої прокуратури Черкаської області, відносно співробітника ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області складено протокол №2 про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-7 КУпАП та протокол №3 про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-7 КУпАП.
26.05.2016 територіальним судом Черкаської області по адміністративній справі (протокол №3) винесено постанову, згідно якої співробітника ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-7 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 3 400 грн.

Нагадаємо, за п’ять місяців п.р. за перевірками підрозділу власної безпеки ГУ ДФС у Черкаській області 47 працівників фіскальної служби притягнуто до дисциплінарної відповідальності, 20 працівникам – винесені офіційні застереження про недопущення вчинення протиправних дій. До органів прокуратури направлено 10 матеріалів для надання правових висновків діям податкових та митних працівників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x