Очільник області вручив АТОвцям документи на землю

Очільник області вручив АТОвцям документи на землю

Питання надання земельних ділянок учасникам АТО є пріоритетним на Черкащині. Про це сказав очільник області на врученні відповідних документів бійцям і почесних відзнак. У заході взяла участь також народний депутат України Ірина Луценко. Семеро АТОвців, а також родина загиблого бійця Романа Сокуренка, отримали документи на земельні наділи. На тому тижні їх вручили понад півсотні. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– Натепер до обласного Держгеокадастру із заявами для отримання земельних ділянок звернулися 3924 учасники АТО, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Землевпорядна служба області вже видала 3196 наказів про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою. Звісно, подекуди в районах землі бракує. Тому ми активно ведемо перемовини з фермерами, сільгосппідприємствами, аби досягати компромісу. Народний депутат України Ірина Луценко опікується проблемами АТОвців. Спільно з ними й очільником області сьогодні напрацювали пропозиції до Кабміну та Верховної Ради з найактуальніших питань.

– Вони стосуються й урегулювання земельних питань, і пільгового кредитування тощо, – розповідає нардеп. – Тепер усе ретельно опрацьовуватиму по поверненню. Ми не можемо дати багато нашим бійцям, але навіть той шматочок землі є матеріальною вдячністю, яку вони отримують від людей і держави. Нині Черкащина за наданням землі учасникам АТО – серед лідерів по країні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x