5 млн гривень для Третьої лікарні Черкас обіцяє влада

5 млн гривень для Третьої лікарні Черкас обіцяє влада

Днями відбулась нарада з питання ресурсного забезпечення діяльності у 2014 році комунального закладу «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» Черкаської міської ради. В нараді взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Тетяна Прітченко, директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Володимир Кулеша, директор Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Володимир Брожик, в.о. міського голови Віктор Білоусов, головний лікар закладу Олександр Федорук та інші спеціалісти. Про це «Нова Доба» дізналася в облдержадміністрації.

Протягом багатьох років фінансування лікарні було обмежене, особливо на капітальні видатки. На сьогодні в установі експлуатується медичне обладнання, яке потребує заміни.

Вирішено 5 млн. грн. виділити на закупівлю нового вкрай необхідного обладнання. Заплановано придбати: рентгенодіагностичний комплекс на 3 робочих місця, апарат штучної вентиляції легень, фіброгастроскоп, бронхоскоп. Це буде здійснено на умовах співфінансування, а саме: 2,5 млн. грн. буде виділено з обласного чи державного бюджету на придбання рентгенодіагностичного комплексу та 2,5 млн. грн. з бюджету міста – на інше обладнання.

Також вирішено організувати капітальний ремонт приміщення стерилізаційної й повну заміну в ній обладнання, приділити особливу увагу впорядкуванню під’їздів до лікарень міста, належного утримання їх територій, здійснити розподіл нового рухомого складу – автомобілів екстреної медичної допомоги.

Довідково: комунальний заклад «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» Черкаської міської ради є багатопрофільним медичним закладом для надання екстреної медичної допомоги, в якому функціонує 13 відділень на 555 ліжок, із них: 3 відділення інтенсивної терапії на 24 ліжка.

В установі лікувальний процес забезпечують 870 працівників, із них: лікарів – 114; провізорів – 8; лікарів-інтернів – 12; молодші медичні спеціалісти з відповідною освітою – 384; молодший медперсонал – 228; інші (бухгалтерія, господарча частина) – 124.

У структурі екстреної медичної допомоги м. Черкас Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги в цілодобовому режимі забезпечує надання екстреної допомоги пацієнтам, доставленим бригадами швидкої та тим, які звернулися за наданням такої допомоги самостійно. Так, за 2013 рік до приймально-діагностичного відділення лікарні звернулося 39089 хворих, серед яких 85,4% від госпіталізованих пацієнтів доставлені каретою невідкладної допомоги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x