У Каневі серійник обкрадав будинки пенсіонерів

У Каневі серійник обкрадав будинки пенсіонерів

Зловмисник діяв за простою схемою, спочатку входив у довіру літніх людей, потім робив дублікат ключів від їх квартир, а коли потерпілих не було вдома проникав в середину та викрадав їхні збереження. За такий промисел йому загрожує до шести років позбавлення волі. «Нова Доба» про це дізналася в секторі комунікації Головного Управління Національної поліції в Черкаській області.

До Канівського відділення поліції звернувся 61-річний місцевий житель з повідомленням про крадіжку. Пенсіонер розповів, що його помешкання обікрали, поки його не було вдома. З квартири викрали грошові кошти в сумі близько 3000 гривень, тонометр та машинку для стрижки волосся.

За відпрацювання даної інформації взялись працівники кримінальної поліції. Від потерпілого правоохоронці дізналися, що зловмисник ймовірно мав ключ від дверей, адже вони як виявилося були неушкодженими. В подальшому поліцейські дізналися від потерпілого, що перед тим як сталася крадіжка йому зателефонував знайомий та запропонував зустрітися. Проте на зустріч так ніхто і не прийшов. Коли пенсіонер повернувся додому помітив зникнення вказаних речей.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено особу крадія. Ним дійсно виявився 49-річний раніше неодноразово судимий знайомий потерпілого. Як з’ясувалося згодом він також причетний, ще до двох аналогічних крадіжок з домоволодінь пенсіонерів. Під приводом допомоги, зловмисник входив в довіру до стареньких. Робив дублікат ключів від їх помешкань, а коли їх не було вдома, проникав в помешкання та здійснював крадіжки.

За цими фактами серійнику оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x