У сезон рекомендується з’їдати до півкілограма полуниці щодня

У сезон рекомендується з’їдати до півкілограма полуниці щодня

Полуниця є джерелом багатьох корисних речовин, особливо вітаміну С. Вона містить органічні кислоти, мінеральні речовини, які дають багато енергії.

Людям з анемією і захворюваннями крові ця ягода дасть залізо, необхідне для нормального кровотворення, кальцій зміцнить скелет, а калій поліпшить проведення нервових імпульсів і роботу серцевого м’яза. Магній, що міститься в полуниці, бере участь у механізмах регенерації тканин, мідь запобігає випадінню волосся, ламкості нігтів.

Полуниця поліпшує травлення, зменшує запальні та виразкові процеси в травному тракті, у тому числі в жовчовивідних шляхах. Вона допоможе при захворюваннях печінки, жовчного міхура, запаленні кишківника, гастриті зі зниженою секреторною функцією і подагрі. Крім того, враховуючи здатність полуниці знижувати рівень холестерину в крові, рекомендується включати її в раціон хворих атеросклерозом і гіпертонічною хворобою. Їсти полуницю не можна при гастриті з підвищеною кислотністю шлунка, а також якщо алергія на цю ягоду.

У полуниці багато пектинових речовин, які адсорбують у кишечнику холестерин, токсичні речовини, шкідливу мікрофлору і виводять їх з організму. Ефірні масла, що додають ягодам аромат, мають антибактеріальні, противірусні та протизапальні властивості.

У сезон, коли на грядках дозріває полуниця, рекомендується їсти по 300 – 500 г свіжих ягід щодня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x