Заморожуємо ягоди

Заморожуємо ягоди

Приготувати смачний десерт або інші страви з ягодами – чудовий спосіб підняти собі настрій та підвищити імунітет узимку. Заморожування ж – один із найкращих способів зберегти дари літа. Щоправда, для цього недостатньо просто вкинути ягоди в морозилку. Потрібно знати кілька суттєвих хитрощів, які допоможуть зберегти в дарах літа максимальну кількість поживних, ароматичних та смакових речовин.

Для заморозки краще брати трохи недоспілі ягоди, що не помнуться при зберіганні. Але це правило не стосується суниці. Перш ніж заморожувати, ягоди потрібно ретельно підготувати: перебрати, помити і просушити. Кісточки бажано вийняти. Процес заморожування ягід повинен пройти якомога швидше, для цього застосовують дрібну тару. Для домашньої заморозки ягід використовують пластикові контейнери для харчових продуктів, а також пластикову пляшку з-під йогурту, сметани або морозива. Перш ніж заморожувати ягоди, посуд слід ретельно помити і просушити. Потім у сухі й чисті ємності щільно укласти ягоди. Після повного заморожування ємність із ягодами слід залишити в морозильній камері для зберігання.
Щоб зберегти зовнішній вигляд і форму ягід, заморожувати їх можна, розсипавши на тарілці або аркуші паперу. Потім обережно зсипати їх у банки, щільно закупорити і знову поставити в морозильник на зберігання.

Для економії місця в морозильній камері повністю заморожені ягоди можна тримати загорнутими тонкою поліетиленовою плівкою. Для цього дістаньте ємність із вмістом з морозилки і потримайте кілька секунд під струменем води. Коли заморожений ягідний брикет повністю відстане від дна і стінок, постукайте по дну перевернутої ємності, дістаньте ягоди і герметично загорніть у кілька шарів тонкої поліетиленової плівки.
Як краще заморозити ягоди? Обирайте для цього не круглі форми, а прямокутні – вони займатимуть менше місця в морозильній камері.

При розморожуванні холодильника не можна допускати втрати холоду із заморожених продуктів. Тому всі контейнери з замороженими ягодами дістаньте з морозильної камери і обгорніть у товсту ковдру. Взимку на час розморожування холодильника всі заморожені продукти можна винести на балкон.
Якщо хочете зекономити місце в морозильній камері, а також гроші на придбання контейнерів для заморозки, засипте ягоди в поліетиленовий пакет, покладіть у квадратний пластиковий контейнер і заморозьте. Потім обережно вийміть пакет із ягодами з контейнера. Так у вас вийде гарний ягідний кубик. Такими кубиками можна повністю заставити морозильну камеру, не купуючи контейнери. Погодьтеся, доволі вигідно і зручно.

Є ще один спосіб заморожування ягід. Смачними виходять ягоди, заморожені з цукром. Без цукру плоди часто деформуються і втрачають свій зовнішній вигляд. Для такої заморозки викладіть помиті ягоди на папір або рушник, зачекайте, доки вони висохнуть. Потім помістіть їх у плоский контейнер, пересипне цукром (300 г цукру на 1 кг ягід) і поставте в холодильник з плюсовою температурою на 2-3 години (до появи соку). Після цього ягоди, сироп і залишки цукру перекладіть у тару так, щоб проміжки між ягодами були заповнені сиропом і, не закриваючи, помістіть у морозильну камеру на добу. Потім заморожені ягоди щільно закрийте кришкою, покладіть у морозильник і у такий спосіб зберігайте до зими.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x