Жителі Вергунів не проти об’єднання, але з центром у їхньому селі

Жителі Вергунів не проти об’єднання, але з центром у їхньому селі

Вергунівська сільська рада отримала пропозицію утворити об’єднану територіальну громаду Вергуни-Степанки-Хацьки з центром у Степанках. Таку ініціативу у Вергунах сприйняли, але з умовою, що центр буде в їхньому селі.«Нова Доба» про це дізналася під час Децентралізаційного марафону, у рамках якого спільно з фахівцями Черкаського РВ АМУ побувала у Черкаському районі.
– Ми вважаємо, так буде доцільно, адже приміщення сільської ради є географічним центром цього куща. Але така пропозиція не була підтримана, так само, як і ми не погодилися на адміністративний центр у Степанках, – каже сільський голова Тарас Горбенко.

Від Вергунівської сільської ради було направлено іншу ініціативу: об’єднати в територіальну громаду Червону Слободу та Вергуни.
– Так вирішила громада села та депутатський корпус. Наразі чекаємо відповіді від Червонослобідської сільської ради, – додає Тарас Іванович.

Довідково: «Децентралізаційний марафон» – це широкомасштабна акція, яка охопила всі регіони України. Її мета – активізувати та стимулювати процес об’єднання спроможних територіальних громад.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x