Щочетверта іграшка в Черкасах загрожує здоров’ю дітей

Щочетверта іграшка в Черкасах загрожує здоров’ю дітей

Дерматити, отруєння та каліцтва – такий букет проблем дарують дітям недобросовісні виробники іграшок. Щочетверта з перевірених загрожує здоров’ю та життю малечі, кажуть черкаські фахівці. Найбільше занепокоєння в них викликають пластикові іграшки. Подробиці в Олени Берестенко.

Марина, мама: «Здесь колеса нет, шина обвалилась, но мы держим игрушку, не выбрасываем. Так как ребенок очень любит ее».
Це про іграшки своєї донечки розказує Марина. Жінка каже: більшість забавок розпадаються вже за тиждень від купівлі. Тому батьки не зводять очей із доньки, як та грається.

Марина, мама: «Неякісні іграшки, є дрібні деталі. І ми дуже слідкуємо за тим, щоб їх було менше. Бо дитина це так: секунду не додивився за нею – і все, маєш проблеми собі».

А от Дарина звертає увагу передусім на зовнішній вигляд іграшки. На місцевому ринку такого товару – повні ятки.
Дарина Бабій, покупець: «Чи немає дефектів, чи вона не брудна. Також на ціну іграшки звертаю увагу. Ясна річ, якщо вона дуже дешева, то не може бути якісною».

Побоювання черкаських матусь не безпідставні, кажуть фахівці. Щочетверта іграшка, перевірена в цій лабораторії, небезпечна.
Роман Моргун, інженер текстильної лабораторії: «В этом случае произошло полное отрывание, сила отрывания – 3 кг. Игрушка эта не проходит по ГОСТу».

Найбільше шкоди саме від відірваних деталей забавок, кажуть у «Стандартметрології». Діти ковтають їх, пхають до носа та вух.
Наталія Завалько, нач. лабораторії ДП «Черкасистандартметрологія»: «Нельзя покупать игрушки, которые с пластмассы и которые покрашены или покрыты лаком. Потому что крашение не качественное или с вредных красителей. Ребенок может взять в рот и отравиться».
Відколи у «Стандартметрології» забрали функцію державного нагляду, відповідати за придбаний товар мусять самі батьки. Експерти радять їм завжди вимагати у продавців сертифікат якості. А ще – уважніше вивчати дані про матеріал, термін придатності та виробника іграшок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x