Молодим лікарям Маньківки вручили ключі від квартири

Молодим лікарям Маньківки вручили ключі від квартири

У молодих лікарів Маньківської центральної районної лікарні – новосілля. Сертифікати та ключі від квартир їм вручив очільник області Юрій Ткаченко. Новий багатоквартирний будинок – результат спільної роботи як місцевого керівництва, так і обласного. Реконструкцію гуртожитку під житловий будинок у Маньківці розпочали ще 5 років тому. Надалі проект не фінансувався. Торік райдержадміністрація спільно з районною лікарнею подали його на розгляд регіональної комісії задля фінансування з Держфонду регіонального розвитку України. Там його обрали з-поміж інших. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– Тутешня турбота про лікарів і їхньої мотивації має стати прикладом для інших районів і міст, – наголошує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Нині пріоритетним є залучення, особливо в села, молодих фахівці. База для навчання в нас буде. На Черкащині невдовзі запрацює філія Луганського медичного університету. Наступний момент – залучення коштів із бюджетів різних рівнів на створення умов для життя лікарів. Це стосується як забезпечення житлом, так і гідної зарплатні.

На добудову цього об’єкта із ДФРР спрямували понад півмільйона гривень, ще понад третину мільйона – місцеві бюджети. За останні кілька років це вже другий будинок для медпрацівників районної лікарні.
– У нас працюють 69 лікарів, – розповідає головний лікар Маньківської ЦРЛ Юрій Кулик. – Із них 29 – пенсійного віку. Тому і є необхідність залучення до роботи молодих спеціалістів. А для цього потрібні стимули.
Новоселами вже стали три лікарські родини. Ще дві квартири чекають нових господарів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x