Злодіїв, які обікрали Тальнівський музей, затримали

Злодіїв, які обікрали Тальнівський музей, затримали

Тальнівська поліція розкрила крадіжку картин із місцевого музею. Трьох зловмисників затримано. Після експертної оцінки краденого їм буде висунуто обвинувачення. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Вісті Черкащини».

«Учора поліцейські провели операцію із затримання злодіїв», – каже начальник Тальнівської поліції Ігор Голота.

Крадіїв узяли на гарячому: вони саме передавали полотна на реалізацію. Із чоловіком, який погодився їм допомогти, мали домовленість про реалізацію і подальший розрахунок.

Усі троє зловмисників – жителі Тального. Постійного місця роботи не мали, а промишляли тимчасовими підробітками.

Поліція замовила експертну оцінку краденого.

«Я не можу вам сказати, на скільки років за ґрати можуть відправитися крадії. Адже у тальнівському музеї немає експертної грошової оцінки викрадених речей. Конкретна стаття залежить від суми завданого збитку. А суми ми поки не знаємо. Буде експертиза – можна буде говорити про конкретні строки, які вимагатиме для крадіїв прокуратура», – стверджує Ігор Голота.

Нагадаємо, що в ніч на 27 травня обікрали музей у Тальному. Грабіжники винесли картини роботи місцевих художників Федора Плахотнюка «Іван Їжакевич», портрет Тараса Шевченка, написаний Іваном Сотниченком, а також картини Михайла Іванченка «Напад поляків на Мошурів 1654 року» та «Напад татар на містечко Рокошвар (Шаулиху)». Крім того, злодії украли ювілейне видання «Кобзаря» з ілюстраціями Їжакевича, давні музичні інструменти – ліру і цитру. Також – Грамоту Героя Радянського Союзу Двохбабного, муляж рушниці Мосіна та стволи від кулемета і рушниці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x