Громадяни, які доглядають за хворими та людьми похилого віку отримуватимуть більшу допомогу

Громадяни, які доглядають за хворими та людьми похилого віку отримуватимуть більшу допомогу

Жителі Черкаської області, які доглядають за інвалідами II і III групи, людьми похилого віку та особами, що, за висновком медиків, вимагають безперервного догляду які надають соціальні послуги, отримали право одержувати державну соціальну допомогу. Відповідна норма передбачена постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 10 Порядку призначення і виплати державної допомоги малозабезпеченим сім’ям» від 29 січня 2014 року. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Мінсоцполітики.

– Ці люди фактично не мають можливості отримувати трудовий дохід і не мають додаткових джерел існування, тому потребують підтримки держави і відносяться до категорії малозабезпечених. Тому це рішення дозволить зробити перший крок на шляху встановлення соціальної справедливості по відношенню до них», – повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

За словами міністра, до прийняття документа ця категорія громадян мала право лише на компенсацію, яка варіювалася від 7% до 15% прожиткового мінімуму для працездатних громадян (нагадаємо, на 1 січня 2014 року – 1176 гривен). Прийняті ж зміни дозволять їм отримувати допомогу по малозабезпеченості.

– Таку допомогу в 2014 році, починаючи з 1 січня, зможуть отримувати більше 20 тисяч сімей, які здійснюють постійний догляд за найбільш вразливими категоріями громадян. Таким чином, ми підтримаємо сім’ї, які, не дивлячись на труднощі, не відмовилися від своїх близьких, не передали їх в інтернати, а продовжують за ними доглядати, – сказала вона.

Довідково:

Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім\’ям – щомісячна допомога, яка надається малозабезпеченим сім\’ям у грошовій формі в розмірі, що залежить від величини середньомісячного сукупного доходу сім\’ї.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x