Прокуратура виявила порушення у роботі ізоляторів тимчасового утримання

Прокуратура виявила порушення у роботі ізоляторів тимчасового утримання

Органи прокуратури Черкаської області провели перевірку стану законності під час утримання ув’язнених в ізоляторах тимчасового утримання в Черкаській області, зокрема щодо дотримання конституційних прав осіб, взятих під варту, та засуджених на належні умови тримання, медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

В результаті були виявлені порушення вимог Законів України «Про Національну поліцію», «Про попереднє ув’язнення», «Про основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та інших нормативних актів.

Зокрема, зафіксовані порушення щодо роздільного тримання різних категорій осіб, укомплектування спецустанов універсальними медичними аптечками, проведення протипедикульозних обробок, забезпечення в необхідній кількості постільних речей, столових наборів, проведення дезінфекції приміщень ІТТ уповноваженими особами санітарно-епідеміологічної служби, необхідного технічного укріплення та обладнання, тощо.

З метою усунення виявлених недоліків у діяльності службових осіб піднаглядних ізоляторів тимчасового тримання внесено 11 актів прокурорського реагування, за наслідками розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 17 службових осіб органів поліції в Черкаській області.

Робота на вказаному напрямі триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x