Студенти УДПУ пройшли комплексну навчальну практику на Прикарпатті

Студенти УДПУ пройшли комплексну навчальну практику на Прикарпатті

На початку червня студенти 2 курсу природничо-географічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини проходили фахову практику із загальної екології та зоології на Прикарпатті. Керівництво практикою, базою для якої обрано місто Яремче, здійснювали професор Світлана Совгіра, доцент Леся Мороз та викладач Роман Подзерей. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі УДПУ.

Студенти УДПУ пройшли комплексну навчальну практику на Прикарпатті

Впродовж тижня студенти вивчали типи екосистем гірських районів та їх функціонування, ландшафтне різноманіття та тваринний світ Прикарпаття. Кожен день був насичений цікавими та пізнавальними пішими походами, виїзними маршрутами та сходженням у гори. Багатогранна й різнопланова за змістом навчальна практика у перлині України – Прикарпатті стала сферою застосування отриманих теоретичних знань, а також надала студентам необхідний фактичний матеріал, який ще належить узагальнити.

Студенти УДПУ пройшли комплексну навчальну практику на Прикарпатті

Практика пройшла відомою стежкою Довбуша, гірськолижним курортом Буковель, вольєрним господарством міста Яремче, Карпатським національним природним парком. Майбутні фахівці здійснили сходження на гору Маковиця та Говерла, побували на гірській річці Прут, на водоспадах «Пробій», «Труфанецький», «Женецький». Студенти також мали можливість побувати в музеї Карпатського національного природного парку, спробувати унікальну мінеральну воду «Буркут», яка має надзвичайні лікувальні властивості.
Під час поїздки між Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини та Карпатським національним природним парком було укладено угоду про співпрацю терміном до 2020 року, відповідно до якої передбачається виконання важливих навчальних завдань, проведення дослідницької роботи, навчальної практики, обмін науковими та практичними напрацюваннями.

Майбутні вчителі одержали незабутні враження від спілкування із природою та набули досвіду проведення екскурсій. Поїдка стала можливою завдяки підтримці голови профкому університету Олександра Осадчого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x